MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹MedicinaOrtopedija
  Povrede ekstremiteta, lečenje i medicinska rehabilitacija
  Autor: dr Žarko Nikolić
  Strana: 433
  Ostali detalji
  Veličina slova: A A
  U knjizi, koja je pred čitaocem, obrađene su povrede mekih tkiva, kostiju i zglobova gornjeg i donjeg ekstremiteta. Izloženi su etiologija i mehanizam povreda, simptomatologija, klinički nalaz i dijagnostika s opisima testova, metoda neoperativnog i hirurškog lečenja, fizikalnog lečenja i funkcionalnog osposobljavanja.

  Knjiga je plod iskstva autora stečenog tokom 20 godina vođenja Odeljenja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Specijalne ortopedsko-hirurške bolnice u Beogradu i 12 godina rada u njujorškom Centru za maligna oboljenja (Memorial Sloan-Kettering Cancer Center), obogaćenog podacima iz novije literature. Namenjena je širem krugu čitalaca: fizioterapeutima, terapeutima radom, studentima Više medicinske škole, studentima Medicinskog fakulteta, lekarima-fizijatrima, ortopedskim hirurzima, lekarima na specijalizaciji ortopedske hirurgije i traumatologije, fizikalne medicine i rehabilitacije, kao i lekarima opšte medicine. Namera je bila da nivo i obim izložene materije, celinom ili detaljima, ponude savremena saznanja iz navedenih oblasti.

  Naglasak je na dijagnostici, patofiziologiji, metodama i programima fizikalnog lečenja i funkcionalnog osposobljavanja. Metode ortopedskog neoperativnog i hirurškog lečenja su opisane s manje detalja, kao orijentacija za razumevanje stanja s kojima se fizijatar i terapeut suočavaju pri preuzimanju pacijenta i primeni programa. Ortopedski hirurzi i traumatolozi će se upoznati s metodama i programima fizikalnog lečenja i osposobljavanja, kojima se nastavlja i završava ortopedsko neoperativno i hirurško lečenje, koje su oni započeli i kontrolišu do krajnjeg mogućeg rezultata. Tako se, uz ponekad neophodno uključivanje psihologa, socijalnog radnika, ortotičara, stručnjaka za prekvalifikaciju i izbor zanimanja, primenjuje savremeno načelo lečenja i rehabilitacije - timski rad, koji je usmeren ka krajnjem cilju: reintegraciji povređenog u društvo i porodicu.  


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Povrede ekstremiteta, lečenje i medicinska rehabilitacija
  Izdavač: Draslar Partner
  Strana: 433 (cb)
  Povez: tvrdi
  Pismo: latinica
  Format: 21,0 x 29,7 cm
  Godina izdanja: 2009
  ISBN: 978-86-7614-139-5
  Naručite
  Cena: 2.200 RSD
  Cena za inostranstvo:
  22,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  Nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2023