MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige ▹ Računari i InternetProjektovanje softvera

  Prikaži 2 puta
  veću sliku


  Objektno orijentisano konstruisanje softvera
  Autor: Bertrand Meyer
  Strana: 1296
  Ostali detalji
  Veličina slova: A A
  Objektna tehnologija je u suštini kombinacija četiri ideje: strukturnog metoda, discipline pouzdanosti, epistemološkog principa i klasifikacione tehnike. Knjiga je podeljena u sedam delova koji nas postupno uvode u objektno orijentisano konstruisanje softvera.
  U uvodnom delu A, istražuju se osnovna pitanja kvaliteta softvera i daje se kratak pregled glavnih karakteristika objektno orijentisanog metoda.

  U delu B, opisuju se metodološki razlozi koji su doveli do glavnih objektno orijentisanih koncepata: modula, klasa, apstraktnih tipova podataka.

  Tehnička srž knjige je deo C u kojem se opisuju glavne tehničke komponente: klase, objekti, upravljanje memorijom, generičnost i tipizacija, dizajn po ugovoru, tvrdnje, izuzeci, nasleđivanje, polimorfizam i dinamičko vezivanje.

  U delu D, govori se o metodologiji, sa posebnim naglaskom na analizi i dizajnu, kroz nekoliko detaljnih praktičnih primera. Deo E obuhvata naprednije teme: paralelnost, distribuiranost, model klijent-server, objektno orijentisane baze podataka, interaktivni sistemi sa modernim grafičkim interfejsom.

  U delu F, govori se o tome kako se objektno orijentisane ideje mogu implementirati, ili u nekim slučajevima emulirati, u raznim objektno i neobjektno orijentisanim jezicima i okruženjima.
  Na kraju, u delu G se opisuje jedno okruženje koje obezbeđuje integrisan skup alata koji podržavaju ideje iz ove knjige.

  Na kraju skoro svakog poglavlja nalazi se izvestan broj vežbi koje predstavljaju kako proveru ovladanosti novim znanjem, tako i dopunski materijal. Ovu knjigu posebno ističe veliki broj primera na kojima se praktično pokazuju izloženi koncepti i konstrukcije objektno orijentisanog metoda, kao i razlozi i alternative koji su doveli do njih. Prateći CD-ROM sadrži kompletan tekst sa hipervezama u formatu Adobe Acrobata.


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Objektno orijentisano konstruisanje softvera
  Izdavač: CET
  Strana: 1296 (cb)
  Povez: meki
  Pismo: latinica
  Format: cm
  Godina izdanja: 2002
  ISBN: 86-7991-199-2
  Naručite
  Cena: 3.290 RSD
  Cena za inostranstvo:
  33,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  Nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2022