MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Procena i unapređenje radnog učinka - pitanja i odgovori - menandžerski priručnik za preživljavanje
  Autor: Dik Grout
  Strana: 336 ► Ostali detalji
  Oblast: Biznis i finansijeBiznis
  A A A
  Dodaj u listu želja - Wish List
  U sofisticiranim, dobro vođenim organizacija, procena i unapređenje radnog učinka je pojedinačni najvažniji instrument rukovođenja. Nijedan drugi proces rukovođenja nema toliko uticaja na karijeru i radni vek pojedinca. Kada se pravilno primenjuje, procena radnog učinka je najmoćniji instrument koji organizacije imaju da bi mobilisale energiju svakog zaposlenog u preduzeću u pravcu ispunjenja strateških ciljeva. Kada se pravilno primenjuje, procena i unapređenje radnog učinka može da usmeri pažnju svake osobe na misiju, viziju i vrednosti kompanije. Ali kada se pogrešno primenjuje, ova procedura veoma brzo postaje predmet sprdnje i meta viceva o Dilbertu.

  Već preko trideset godina pomažem organizacijama da oforme visokoefektivne sisteme za procenu radnog učinka svetske klase. Za to vreme naučio sam šta se, zapravo, kvalifikuje kao "najbolja praksa". Naučio sam kako da pomognem kompanijama da ugrade najefektivnije procedure koje postoje za vođenje, usmeravanje, procenu i razvoj radne uspešnosti radnika. Pomogao sam im da koriste procenu radnog učinka kako bi ispunili značajne organizacione ciljeve. Podučavao sam njihove menadžere kako da postanu majstori izazovnih i složenih tehnika menadžmenta.

  Ne zavaravajte se. Procena radnog učinka je složena. Vršenje procene i unapređenja radnog učinka je kao učestvovanje na Olimpijskim igrama iz menadžmenta. Veoma mali broj ljudi ikada dobija šansu da učestvuje; još manje njih su pravi majstori. Moj cilj u ovoj knjizi je da od vas i vaše organizacije napravim prave majstore za procenu i unapređenje radnog učinka.

  Pitanja u ovoj knjizi potekla su iz dva izvora. Prvo, potekla su iz na hiljade pitanja na koja sam ja odgovarao a koja su dolazila od najviših rukovodilaca, stručnjaka za ljudske resurse, menadžera i pojedinaca i iz moje konsultantske prakse u pomaganju kompanijama da kreiraju novi sistem procene, i iz seminara iz rukovođenja koje sam sprovodio da bih pomogao menadžerima da maksimalizuju efektivnost njihovih postojećih sistema.

  Drugi izvor su pitanja koja su pristizala od stotina menadžera kao odgovor na mejl koji sam ja poslao klijentima, kolegama i prijateljima baš pre nego što sam počeo da pišem ovu knjigu. Objasnio sam im kakav projekat sam započeo i tražio od njih da mi pošalju najkomplikovanija i najvažnija pitanja koja su se ticala procene i unapređenja radnog učinka. Oduševljeno su odgovorili. Pitanja u ovoj knjizi su realna, ona predstavljaju stvarne probleme menadžera čiji cilj je da kreiraju klimu izvrsnog radnog učinka.

  Ova knjiga počinje pregledom zašto je procena radnog učinka neverovatno moćna ali potcenjena tehnika menadžmenta. Drugo do peto poglavlje se bave sa četiri faze efektivnog sistema upravljanja radnim učinkom: planiranje radnog učinka, izvršenje, procena i pregled.

  Šesto poglavlje se konkretno bavi formularom za procenu radnog učinka. Da, postoji idealni formular. U ovom poglavlju će vam precizno reći kako izgleda idealan formular za procenu radnog učinka - šta sadrži i kako se pravi.

  Ali svi znamo da procena radnog učinka nije formular. To je sistem. U Sedmom poglavlju objasniću tačno kako funkcioniše najefektivniji proces procene radnog učinka.

  Osmo poglavlje se bavi građenjem izvrsnosti radnog učinka. U ovom poglavlju pokriću dva ključna pitanja: Prvo, opisaću šta zapravo pokreće razvoj ljudskog talenta. Drugo, reći ću vam kako da rešavate kadrovske probleme kada se oni pojave.

  Poslednje poglavlje je najkraće. U ovom finalnom poglavlju odgovoriću samo na jedno pitanje, ali pitanje koje je najvažnije od svih, i pitanje koje zaista zaslužuje poglavlje samo za sebe: Na kraju priče, da li je procena radnog učinka zaista toliko značajna? Da, jeste, i reći ću vam zašto.

  Skoro trideset godina bio sam konsultant čiji rad je bio usmeren isključivo na upravljanje radnim učinkom. Moj cilj je da pomognem organizacijama da kreiraju sisteme za upravljanje radnim učinkom koji nagrađuju izvrsnost i zahtevaju ličnu odgovornost; da pomognem njihovim menadžerima da razumeju kako da maksimalizuju doprinos svake osobe u svom timu. Znam da najznačajnija pojedinačna kompetencija koja je potrebna da bi se izgradila izvrsnost radnog učinka nije znanje ili veština ili želja: to je hrabrost. Nadam se da će ova knjiga biti podsticaj svakom čitaocu da stekne hrabrost i osmeli se da se upusti u proces izgradnje izvrsnosti radnog učinka u svim aspektima svog života.

  Ova knjiga će, verovatno, pokrenuti jednak broj pitanja koliko će dati i odgovora. Ako imate pitanja - ili zanimljivo razmišljanje, priču o uspehu - molim vas da je podelite sa mnom na adresi DickGrote@GroteConsulting.com ili da posetite moj vebsajt.

  Prosvetljujući, praktičan i koristan alat. Dik se pozabavio nekada zbunjujućim i zastrašujućim problemom procene radnog učinka i pružio nam efektivne pristupe i odgovore koji se mogu primeniti na bilo koju organizaciju. Ova knjiga OBAVEZNO mora da se nađe u biblioteci svakog stručnjaka za ljudske resurse.
  - Vilijam K. Hil, direktor ljudskih resursa Vinston-Salem (NC)

  Dik Gruot jasno i elokventno prezentuje jedan veoma praktičan vodič za snalaženje u često mutnim vodama procesa unapređenja radnog učinka. Procena i unapređenje radnog učinka - pitanja i odgovori je knjiga koju obavezno moraju da pročitaju svi oni koji duboko veruju u ideju da su razvoj, rukovođenje i nadzor efektivnog sistema upravljanja radnim učinkom ne samo mogući, već nezamenljivi za organizacioni život bilo koje kompanije.
  - Majkl S. Sorels, zamenik komesara za ljudske resurse, Sud za maloletnike Džordžije

  Mnogo toga je napisano i puno se raspravljalo o vrednosti sistema za upravljanje radnim učinkom. Međutim, ostaje činjenica da najbolje kompanije imaju stroge sisteme za upravljanje radnim učinkom. Knjiga Procena i unapređenje - pitanja i odgovori je obavezan priručnik za najteži problem svakog menadžera: upravljanje radnim učinkom.
  - Don Langeviš, menadžer sistema za unapređenje radnog učinka, Ševron teksako korporacija


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Procena i unapređenje radnog učinka - pitanja i odgovori - menandžerski priručnik za preživljavanje
  Strana: 336 (cb)
  Povez: tvrdi
  Pismo: latinica
  Format: 140 x 226mm
  Godina izdanja: 2008
  ISBN: 978-86-7668-079-5
  Naručite
  Cena:
  2.150,00 DIN
  Cena za inostranstvo:
  22,00 EUR
  Kom.:

  Naručite telefonom:
  nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2020