MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige ▹ MedicinaToksikologija
  Prirucnik o prevenciji i kontroli infekcija
  Autor: Nizam Damani
  Strana: 358
  Ostali detalji

  A A A
  Priručnik se bavi globalnim pitanjima i problemima prevencije i kontrole infekcija i daje fino prilagođena praktična rješenja za čitatelja. To uključuje prošireni rječnik termina u kontroli infekcija, mnogo tablica i vrlo dobro reproducirane i visoko edukativne sheme i slike kako bi oslikao glavna područja o kojima raspravlja. Također su i dodatci korisni i primjereni svakodnevnoj rutini osoba koje se bave kontrolom infekcija i uključuju potpune izvore informacija i tablice koje navode inkubacijsko vrijeme zaraznih bolesti. Te će informacije biti vrlo korisne bolničkom epidemiologu za organizaciju kontrole omražene „epidemije u petak poslije podne“.


  Slike koje ilustriraju „Kako obući i skinuti plastičnu pregaču“, „Kako obući i ispravno skinuti masku“, „Kako staviti respirator“ i čak „kako“ i „kada“ obaviti higijenu ruku tijekom njege bolesnika i „Dio ruke koji se najčešće izostavi pri higijeni ruku“ osobito su korisni za svakodnevno podučavanje u kontroli infekcija. Tim se slikama treba koristiti uvijek i ponovno širom svijeta kako bi se olakšala naša svakodnevna misija – educirati zdravstvene djelatnike i podupirati prikladnu praksu za temeljnu kontrolu infekcija.

  Velik je dio ovoga priručnika posvećen kontroli multiplo rezistentnih mikroorganizama, uključujući i upravljanje primjenom antibiotika, kao i različitim posebnim patogenima i upravljanje njima uporabom specifičnih snopova skrbi, strategijama kontrole i izolacijskim mjerama. Glavne infekcije povezane sa zdravstvenom skrbi prikladno su razmotrene s obzirom na praćenje i kontrolu, kao i na osoblje i potporne službe. Također se obrađuje i kontrola infekcija u primarnoj medicini.
  Prevencija i kontrola infekcija globalna je i univerzalna. To je naš svakodnevni posao i naša svagdanja misija. Svaki bi se zdravstveni djelatnik trebao upustiti u revoluciju koja će postaviti prevenciju infekcije na vrh prioriteta svakodnevne skrbi o bolesnicima i poboljšati univerzalnu dostupnost i sigurnost skrbi. Praksa kontrole infekcije u srcu je takvog poboljšanja širom globusa. Političari i zainteresirane strane moraju se pridržavati univerzalne vizije za poboljšanje sigurnosti bolesnika i staviti dostatnu podršku i izvore sredstava kako bi se osiguralo da to bude svakodnevna realnost. Svjetska zdravstvena organizacija odredila je prevenciju infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi kao prvi prioritet u sigurnosti bolesnika posvećujući svoj Prvi globalni izazov za sigurnost bolesnika „Čista skrb je sigurnija skrb“ toj svrsi. Priručnik o prevenciji i kontroli infekcija jedan je od značajnih alata za postizanje naše zajedničke misije: zajedno učiniti zdravstvo sigurnijim.


  Na odjelu punom posla, u svaki dan sve skupljoj i skupljoj medicini, u velikom manjku osoblja diljem svijeta, mnoge stvari u brizi o bolesniku izgledaju kliničarima važnijima od kontrole infekcija, osobito u zemljama u razvoju. Osoblje za kontrolu infekcija toliko je puta razočarano nemogućnošću da učini ono što smatra nužnim i mislimo da ne pridonosimo dovoljno zdravlju i sigurnosti bolesnika. Ova će knjiga s vrlo specifičnim uputama za većinu danas poznatih situacija u prevenciji i kontroli infekcija biti od velike pomoći u tom poslu.

   


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Prirucnik o prevenciji i kontroli infekcija
  Izdavač: Medicinska naklada
  Strana: 358 (cb)
  Povez: meki
  Pismo: latinica
  Format: 170 x 240mm
  Godina izdanja: 2015
  ISBN: 978-953-176-695-1
  Naručite
  Cena: 5.200 RSD
  Cena za inostranstvo:
  52,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  Nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2021