MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹PolitikaDiplomatija

  Prikaži 4 puta
  veću sliku


  Uvod u lobiranje (I), Uporedni lobistički sistemi (II), Lobiranje u međunarodnim organizacijama (III)
  Autor: Nenad Vasić
  Strana: 577
  Ostali detalji
  Veličina slova: A A
  UVOD U LOBIRANJE I tom

  “Naučna studija, monografija Uvod u lobiranje – propedeutika nauke o lobiranju, autora dr Nenada A. Vasica predstavlja vredan i koristan tekst za studente društvenih, a posebno političkih nauka. Takođe, ova naučna studija biće od izuzetne koristi budućim profesionalnim lobistima koji će se stručno edukovati i praktično baviti poslom lobiranja.”
  – Profesor dr Dragan Simeunović, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu

  “Delo dr. sci Nenada A. Vasića do sada je predstavljalo neistraženo područje naučnog bavljenja ne samo u domaćoj naučnoj i nastavnoj zajednici (nešto malo i površno je zasigurno dotaknuto kod predavača pre svega na Fakultetu političkih nauka), već se ovim društvenim i političkim fenomenom nisu bavili ni mnogi važniji svetski naučni instituti i predavačke stanice. Po prvi put pred nama je jedna opšta, celovita slika fenomena lobiranja kao važnog činioca međudržavne, unutardržavne i sitnosopstveničke komunikacije posednika društvene i političke moći.”
  – Naučni saradnik, dr Vladan Stankovic, Institut za političke studije, Beograd

  “Monografija dr Nenada A. Vasića Uvod u lobiranje – Propedeutika nauke o lobiranju predstavlja sistematsko objašnjenje fenomena lobiranja i njegovog naučnog i praktičnog značaja.”
  – Docent dr Veran Stancetić Fakultet za evropske pravno-političke studije, Novi Sad, gostujući predavač na Fakultetu za političke nauke i meuđunarodne odnose, Matej Bel Univerzitet, Banska Bistrica, Republika Slovačka



  UPOREDNI LOBISTIČKI SISTEMI II tom

  “Udžbenik, Uporedni lobistički sistemi Nenada Vasića je pionirski projekat. Ne samo da ima ambiciju da uvede neke teorijsko-konceptualne novine u izučavanju lobiranja, već i da pokrije lobističke sisteme u nekoliko država u dubini. Među njegovim prednostima su takođe uključivanje u EU kao regionalni politički sistem i donosi praktične savete i informacije za lobiste koji rade u različitim političkim kontekstima. Rukopis takođe donosi bogat spisak literature i različitih izvora.”
  – Dr Danica Fink-Hafner, Fakulteta za družbene vede Univerza v Ljubljani

  “Dr Nenad Vasić, koji se duže vremena bavi izučavanjem fenomena lobbyinga u ovoj studiji koja nosi ambiciozni naslov Uporedni lobistički sistemi nastoji da prikaže osnovne institucionalne okvire lobiranja u više država i kontinenata počevški od Srbije, država Evropske unije posebno fokusirajući se na evropske institucije u Briselu, zatim lobbying u SAD, NR Kini i Turskoj. U funkciji svoga rada, autor koristi veoma bogatu bibliografiju iz domena lobiranja koga shvata kao rezultat jedne metode koja prevazilazi ustaljenu akumulaciju procedura.”
  – Dr Nano Ružin, Fakultet za politički nauki FON Univerzitet, Skopje

  “Najnovija naučna studija dr Nenada Vasića – Uporedni lobistički sistemi je prvi pokušaj da se lobiranje tretira ne samo teoretski već i praktično sa sistemskog aspekta. Polazeći od toga da je politički sistem važan deo u savremenoj državi, Vasić uvodi novi prilaz u političkoj nauci, izučavajući lobiranje sistemski. Otuda i lobistički sistemi.”
  – Dr Dragan Đukanović, Institut za međunarodnu politiku i privredu, Beograd



  LOBIRANJE U MEĐUNARODNIM ORGANIZACIJAMA III tom

  “Lobiranje u EU je izuzetno aktuelna tematika u Evropi, a posebno značajna za čitaoce u Srbiji i regionu. Dr Vasić je uspeo da sistematski predstavi lobiranje i ulogu organizovanih interesnih grupa u kontekstu institucija EU. Akteri i mehanizmi uticaja i odlučivanja u EU su celovito obuhvaćeni i daju jako dobar pregled, radi boljeg razumevanja slojevitog i jedinstvenog političkog procesa u EU. Rad rasvetljava temu zastupanja političkih i poslovnih interesa, temu koja nosi velike kontroverze, a pritom je najzastupljenija profesija u Briselu. Pravo je vreme da se na jednom mestu, u radu domaćeg autora, može naći velika količina korisnih podataka i objašnjenja u vezi sa lobiranjem u EU.”
  – Profesor dr Ana Bovan, Fakultet za menadžment Univerzitet Metropolitan u Beogradu

  “Knjiga Lobiranje u međunarodnim organizacijama, autora dr Nenada Vasića, predstavlja korisno štivo za studente društvenih nauka, mlade diplomate, ali i za profesionalce, političare i stručnjake uključene u rad međunarodnih ustanova, koji se u svakodnevnoj praksi susreću sa fenomenom lobiranja kao skupom posebnih praktičnih znanja, veština i tehnika kojima se postiže ostvarenje planiranih ciljeva na planu proceduralnog usvajanja odluka.”
  – Naučni savetnik dr Duško Dimitrijević, Institut za međunarodnu politiku i privredu, Beograd

  “Rukopis knjige dr Nenada Vasića – Lobiranje u međunarodnim organizacijama, predstavlja potrebnu i korisnu naučnu studiju u oblasti društvenih nauka. Urađena studija predstavlja važan naučni doprinos jer uspostavlja novu naučnu disciplinu u domenu nauke o međunarodnim organizacijama. To je inače prva naučna studija na ovu temu. Posebnu vrednost teksta knjige dr Vasića, sadržana je u činjenici da su obrađene i međunarodne ekonomske organizacije
  – Međunarodni monetarni fond i Svetska banka i Svetska trgovinska organizacija.” – Profesor dr Predrag Bjelić, Ekonomski fakultet Univerziteta u Beograd


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Uvod u lobiranje (I), Uporedni lobistički sistemi (II), Lobiranje u međunarodnim organizacijama (III)
  Izdavač: Neopress design&print
  Strana: 577 (cb)
  Povez: tvrdi
  Pismo: latinica
  Format: 24 cm
  Godina izdanja: 2015
  ISBN: 978-86-88895-19-4
  Naručite
  Cena: 5.500 RSD
  Cena za inostranstvo:
  55,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  +381 11 3055010
  +381 11 3055015





  Kupljeno uz ovu knjigu

  Programiranje uma: od ubeđivanja i ispiranja mozga do samopomoći i praktične metafizike
  1300 din.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2024