MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.

  Prikaži 3 puta
  veću sliku


  Atlas histopatologija
  Autor: Gordana Basta-Jovanović
  Strana: 695 ► Ostali detalji
  Oblast: MedicinaPatologija
  A A A
  Dodaj u listu želja - Wish List
  U današnje vreme knjige posvećene patologiji predstavljaju ili obimne udžbenike sa mnogo teksta, tj. teoretskih podataka namenjenih studentima ili mladim lekarima koji su izabrali patologiju za budući poziv, ili su monografije koje su posvećene pojedinim oblastima i takođe imaju više teoretski pristup određenim oblastima koje obrađuju.

  Činjenica da je patologija u prvom redu primenjena, praktična medicinska disciplina i da patolozi svakodnevno analizirajući histopatološke preparate i prepoznavajući promene dolaze do važnih zaključaka o samoj suštini oboljenja, nameće potrebu da se sačini histopatološki atlas koji obuhvata različite oblasti, te u mnogim situacijama može poslužiti kao pomoć u rešavanju različitih biopsijskih slučajeva.

  Atlas sadrži 692 fotografije histopatoloških preperata koji predstavljaju celokupan nastavni plan i program praktične nastave studenata medicine, ali i izvestan broj entiteta koji nisu obuhvaćeni nastavnim planom i programom, ali predstavljaju promene koje se često dijagnostikuju i koje su u novije vreme napretkom medicinske nauke i definisanjem novih entiteta, postale važan predmet dijagnostike patologa.

  Kako je u poslednjim decenijama hematologija naročito mnogo napredovala, u Atlasu je ova oblast dobila mnogo više prostora od ostalih. Prikazom više biopsijskih slučajeva, pošavši od manjeg preko srednjeg do velikog uveličanja, prikazana su praktično sva oboljenja koja do skoro nisu bila jasno definisana. To je upravo i bio razlog za veliki broj fotografija koje pokrivajui sve brojne tipove hematoloških oboljenja. Isti principo korišćen je i u drugim oblastima. Za svaku Promenu prikazana su po dva, a negde i tri biopsijska slučaja, a svaka promena najpre je prikazana na malom, zatim na srednjem i na kraju na velikom uveličanju. Svaka fotografija je propraćena tekstom koji se odnosi na promenu koja je na njoj prikazana.

  Autor


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Atlas histopatologija
  Izdavač: Medicinska knjiga
  Strana: 695 (cb)
  Povez: tvrdi
  Pismo: latinica
  Format: 17,5 x 24 cm
  Godina izdanja: 2009
  ISBN: 978-86-87303-01-0
  RASPRODATO

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2020