MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹MedicinaAnatomija

  Prikaži 3 puta
  veću sliku


  Anatomski atlas
  Pred nama je srpsko izdanje kapitalnog savremenog dela iz anatomije čoveka, prevod Grantovog atlasa. Ovaj atlas prevazilazi osobine klasičnog anatomskog atlasa, jer je vrhunski spoj znanja iz anatomije, poznavanja njihove kliničke primene, ali i umetničkog pedagoškog pristupa složenom problemu učenja i savladavanja anatomije ćoveka. Savremeni studenti i nastavnici medicine i drugih zdravstvenih struka su ovim atlasom dobili vrhunski udžbenik koji će ispuniti sva njihova očekivanja, ali ih i usmeriti ka još višim ciljevima.

  Prilikom prevođenja i uobličavanja srpskog izdanja suočili smo se sa nekoliko specifičnosti koje smo, nadamo se, uspeli da savladamo u većoj ili manjoj meri. Terminologija bi kao bitan deo anatomije, u prevođenju sa engleskih termina, koji su najčešće analogni latinskom, morala da se navodi i na latinskom i na srpskom jeziku, čime bi se prostorno i grafički bitno opteretilo izdanje i narušio njegov izgled. Stoga smo negde koristili samo latinske nazive, negde uporedo latinske i srpske, a negde smo koristili i alternativne, kliničke nazive. Cilj nam je bio da se što ekonomičnije pruži što više korisnih informacija, nekad i na uštrb jezičkog savršenstva.

  Svi nazivi su usaglašeni sa zvaničnom međunarodnom Terminologia Anatomica koju je izradio FCAT. veliki broj prevodilaca iz raznih centara imao je različite stilove pisanja koje smo želeli da ujednačimo, ali da pri tome poštujemo osobenosti svakog od njih, u čemu smo nadamo se uspeli. Takođe, deo ovog velikog poduhvata predstavljao je i stalan napor da se pored prevodilaca, povežu različite faze rada i tehničke pripreme velikog broja drugih ljudi iz raznih mesta, što je bilo olakšano korišćenjem interneta. Ostvarenje plemenite ideje prevođenja ovako savremenog atlasa bna naš jezik bilo bi nemoguće bez požrtvovanog izdavača Romanov. Nadamo se da će veliki broj korisnika atlasa svakodnevno otkrivati njegove različite kvalitete, a da će opravdane primedbe kojih će biti uprkos našim naporima, biti upućene samo nama kao odgiovornima za krajnji izgled prevoda ovog kvalitetnog, lepog i korisnog dela.

  Urednici
  SADRŽAJ

  GRUDNI KOŠ, 2

  TRBUH, 95

  KARLICA I MEĐICA, 193

  LEĐA, 285

  NOGA, 353

  RUKA, 475

  GLAVA, 607

  VRAT, 745

  MOŽDANI ŽIVCI, 811


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Anatomski atlas
  Izdavač: Романов
  Strana: 890 (cb)
  Strana u boji: 800
  Povez: tvrdi
  Pismo: latinica
  Format: 27.5x23 cm
  Godina izdanja: 2009
  ISBN: 978-86-84753-35-1
  Naručite
  Cena: 7.150 RSD
  Cena za inostranstvo:
  72,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  Nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2022