MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Windows 8 Kao od šale
  Dodaj u podsetnik - Wish List
  Windows 8 Kao od šale pomaže da bez muke i na ugodan način naučite osnovna svojstva Windowsa 8. Cilj knjige je da pruži solidnu bazu za svakodnevno korišćenje svojstava koja su potrebna za bolje, produktivnije, ali i zabavnije korišćenje računara i operativnog sistema Windows 8.

  Sadržaj

  Prvo poglavlje „Šta je novo u Windowsu 8“ obezbeđuje brzi pregled najvažnijih novih svojstava u Windowsu 8. Ako ovu knjigu čitate isključivo da biste saznali šta je novo i različito, počnite odavde i pratite reference za poglavlja sa više informacija.

  Drugo poglavlje „Nadogradnja na Windows 8“ dizajnirano je za korisnike Windowsa 7 ili ranijih verzija koji se nadograđuju na Windows 8. Ovo poglavlje obrađuje ovaj proces i pomaže Vam da prilikom nadogradnje napravite najbolji izbor.

  Treće poglavlje „Osnovni poslovi u Windowsu 8“ pokazuje kako da se prijavite na Windows 8, kako da koristite tastaturu osetljivu na dodir ili interfejs koji radi sa rukopisom, kako da koristite dugmad za prečice, kako da zaključate i otključate računar i kako da ga isključite ili postavite u stanje usnulosti.

  Četvrto poglavlje „Korišćenje korisničkog radnog okruženja u Windowsu 8“ pomaže Vam da razumete kako da koristite novo korisničko radno okruženje na početnom ekranu Start sastavljeno iz blokova (pločica). Naučićete kako da pokrenete programe, prelazite iz jednog u drugi program, kako da ih zatvorite i tražite datoteke i programe.

  Peto poglavlje „Pretraživanje veba u novom korisničkom radnom okruženju“ obezbeđuje uputstva o upotrebi novih svojstava programa Internet Explorer 10 koja su predstavljena u koracima.

  Šesto poglavlje „Uživanje u multimedijalnom sadržaju uz pomoć Windows 8 korisničkog radnog okruženja“ prikazuje kako da koristite nove aplikacije za muziku, video i fotografiju.

  Sedmo poglavlje „Ostanite povezani sa interfejs aplikacijama Windowsa 8“ će Vam pomoći prilikom upotrebe novih aplikacija za e-poštu, poruke, kalendar, mape i vreme, kako biste bili upoznati sa dešavanjima u svetu oko vas.

  Osmo poglavlje „Prilagođavanje Windows 8 Start ekrana sopstvenim potrebama“ pokazuje Vam kako da prikačite fascikle i veb lokacije na početni ekran Start, kako da promenite njegovu pozadinu i kako da preuredite pločice (blokove). Otkrićete, takođe, kako da izmenite izgled ekrana za zaključavanje, početnog ekrana Start, sliku naloga i podešavanja za vremensku zonu.

  Deveto poglavlje „Korišćenje Windows 8 veb prodavnice“ vodi Vas u razgledanje nove Windows 8 onlajn prodavnice aplikacija. Naučićete kako da pretražujete aplikacije, preuzimate besplatne aplikacije i kupujete nove aplikacije i Windows komponente.

  Deseto poglavlje „Igranje igrica u Windowsu 8“ pomaže da iskoristite prednosti novih Windows 8 konekcija na Xbox 360 i naučite kako da preuzmete, instalirate i uživate u besplatnim igrama raspoloživim u Windows radnji.

  Jedanaesto poglavlje „Upravljanje aplikacijama radne površine“ pomaže Vam da pokrenete i upravljate programima koji se pokreću iz Windowsove radne površine, koristite nova svojstva u popularnim pomoćnim programima i štampate datoteke.

  Dvanaesto poglavlje „Upravljanje prostorom za skladištenje iz programa File Explorer“ pomaže Vam da upravljate datotekama, fasciklama i jedinicama diska.

  Trinaesto poglavlje „Kućno umrežavanje pomoću funkcije HomeGroup“ pokazuje Vam kako da koristite svojstvo HomeGroup za podešavanje i upravljanje mrežom pomoću računara na kojima je instaliran Windows 7 i Windows 8. Ovo poglavlje pomaže i da razumete koje funkcije mreže mogu da se izvršavaju iz početnog ekrana Start, a koje mogu da se pokreću iz Windowsove radne površine.

  Četrnaesto poglavlje „Rad sa slikama iz radne površine“ pomaže da uvezete fotografije u biblioteku slika Pictures, koristite program Windows Photo Viewer i koristite svojstvo SkyDrive za onlajn fotografije i skladištenje dokumenata i deljenje.

  Petnaesto poglavlje „Rad sa muzikom sa radne površine“ omogućava da pomoću programa Windows Media Player puštate, snimate i režete muzičke CD-ove.

  Šesnaesto poglavlje „Pretraživanje interneta iz radne površine“ pokazuje kako da koristite svojstva sa radne površine programa Internet Explorer 10 za upravljanje karticama, naslovnom stranom i omiljenim lokacijama.

  Sedamnaesto poglavlje „Dodavanje i upotreba multimedijalnih karakteristika“ upoznaje Vas sa novim svojstvima novom galerijom fotografija Photo Gallery, programom Movie Maker i Windows medija centrom koji se nalaze u opcionom dodatku Windows Essentials 2012. Naučićete kako da dodate ove komponente u Windows kako bi mogli da ih uređujete, delite i uživate u fotografijama i video zapisima.

  Osamnaesto poglavlje „Napredne opcije za konfigurisanje“ prikazuje kako da dodate još jedan ekranski prikaz, personalizujete svoju radnu površinu, upravljate uređajima i štampačima i kako da dodate još svojstava u Windows 8.

  Devetnaesto poglavlje „Korisnički nalozi i sigurnost sistema“ upoznaje Vas sa različitim načinima za podešavanje Windows 8 prijavljivanja za korisnike, kako da dodate dodatne korisnike i kako da koristite roditeljske kontrole za potrebe nadgledanja mladih korisnika.

  Dvadeseto poglavlje „Zaštita sistema“ pokazuje kako se vrši ažuriranje Windowsa 8, kako se vrši zaštita datoteka, kreiraju tačke obnavljanja i proverava špijunski program.
  Dvadeset prvo poglavlje „Održavanje sistema i performanse“ pomaže Vam da unapredite brzinu sistema i rešite probleme koji mogu dovesti do nepravilnog rada sistema.

  Da li ste zbunjeni PC i Windows terminologijom? Pogledajte rečnik pojmova!


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Windows 8 Kao od šale
  Izdavač: CET
  Strana: 430 (cb)
  Povez: meki
  Pismo:
  Format: cm
  Godina izdanja: 2013
  ISBN: 978-86-7991-364-7
  Naručite
  Cena:
  825,00 DIN
  Cena za inostranstvo:
  8,00 EUR
  Kom.:

  Naručite telefonom:
  +381 11 3055010
  +381 11 3055015

  Kupljeno uz ovu knjigu

  Računarske mreže, prevod 5. izdanja
  2800 din.

  Osnove računara: Windows 7 izdanje: Kao od šale
  720 din.

  Windows 8: Razvoj aplikacija
  2180 din.

  Engleski - assimil metoda
  4400 din.

  Naučite WordPress
  1120 din.

  Android kuvar
  1600 din.

  Adobe Photoshop CS6: Učionica u knjizi + DVD
  1650 din.

  Raspberry Pi
  1660 din.

  Vodič za ishranu sportista: do vrhunskih rezultata
  990 din.

  Anatomski atlas
  2800 din.

  Gitara za neupućene (+ CD)
  1280 din.

  Novi Nemački bez muke - assimil metoda
  4400 din.

  Vino za neupućene, prevod 4. izdanja
  1200 din.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja... (Pređite u forum →)
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima


  SELECT ekranskoime,porukauforumu,mesto,datumvreme,poruka FROM f_poruke,webkupci WHERE webkupci.ID=f_poruke.IDadd AND (IDteme=363) GROUP BY IDporuke ORDER BY datumvreme DESC LIMIT 100
  Poruku poslaoPoruka
  Mikro knjiga
  Poruka: 181
  Beograd
  18.09.2013, 11:16
  [citat]Postovanje,kako mogu narucuti knjigu Kao od sale Windows 8?[/citat]

  Poštovani,

  Knjigu možete naručiti putem naše internet prodavnice kroz korpu, vrlo je jednostavan postupak. Pritisnite na prikaz knjige i sa desne strane videćete ikonicu stavi u korpu, onda pritisnite na odlazak na plaćanje, otvoriće vam se prozor sa knjigom koju ste izabrali i količinom, zatim potvrdite na kraj kupovine i plaćanje, u sledećem prozoru vam se nudi opcija da se prijavite (to je opcija za lica koja su već registrovani kod nas pa imaju već svoj nalog)ili ukoliko ste novi pritisnite na kupovina bez prijave, odaberete fizičko lice ili firmu ukoliko firmu plaća, popunite svoje podatke, pritisnite na sledeću stranu odaberete način isporuke i potvrdite narudžbinu.

  A ako vam je sve ovo ipak komplikovano, možete knjigu narućiti putem telefona 011/3055015 ili 3055016

  Pozdrav.
  Dist
  Poruka: 1
  Banjaluka
  17.09.2013, 15:09
  Postovanje,kako mogu narucuti knjigu Kao od sale Windows 8?
  IDI NA VRH STRANE
  Ⓒ 1984-2020 Mikro knjiga