MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹Biznis i finansijeLični uspeh
  Težnja ka top formi
  Autor: Isak Adizes
  Strana: 238
  Ostali detalji
  Veličina slova: A A
  PREDGOVOR

  Sva živa bića prolaze kroz faze uspona i pada u luku koji počinje rodjenjem, a završava se smrću. Medjutim, organizacije ne moraju, i nisu predodredjene, da propadaju i stare; poslovi mogu da ostanu na najvišoj tački vitalnosti ili barem blizu nje dugo, a možda čak i neograničeno dugo. Organizacije se čak iz faza pada mogu i vratiti na te vrhove.
  Ovo je knjiga o tome kako profitne i neprofitne organizacije dolaze u Top formu - bilo da u nju napreduju iz mladosti ili se u nju vraćaju iz starosti - i zadržavaju svoje mesto. Knjiga sadrži principe ne o tome kako da se postigne večna mladost, već o tome kako da se ostane večno vitalan.
  Reći da poslovi cvetaju i propadaju je isto kao i da se kaže da život nije pošten. Oba iskaza su tačna, ali nepotpuna. Život zaista nije pošten; poslovi zaista propadaju. Ali to ne znači da život mora da bude nepošten prema vama ili da vaš posao mora da se neslavno okonča. Ovom knjigom vas nagonim da uzmete sudbinu u svoje ruke i vodite životni ciklus vaše organizacije. Moj cilj je da, navodeći praktične činjenice, pokažem kako možete da vaš posao dovedete do faze koju nazivam Top forma i kako da on u njoj i ostane.
  Svoju karijeru sam posvetio razvoju profesije koja podučava organizacije kako da postignu i ostanu u top formi. Tu profesiju nazivam organizaciona terapija. Uostalom, svrha terapije je iscelenje. Kako se organizacije menjaju i transformišu, prelazeći iz jedne faze životnog ciklusa u sledeću, javljaju se problemi. Pojedini od ovih problema po prirodi nisu prolazni. Oni sputavaju organizaciju, zahtevaju stručnu pomoć - iscelenje organizacije - da bi se prešle prepreke koje blokiraju njen napredak ka Top formi. Osnovao sam Adižesov institut i osmislio diplomski program kojim se stiču magistarska i doktorska titula iz organizacione terapije.
  Nema razloga da budete zbunjeni. Konsultatnti vas savetuju šta da radite. Ono što vam je potrebno, u slučaju da se vaša organizacija suočava sa problemima sa kojima ne možete sami da izadjete na kraj, jeste organizacioni terapeut koji će vas voditi i pomoći vam da učite iz svog iskustva. U ovoj knjizi izložena su moja iskustva pri vodjenju kompanije ka Top formi.
  U mnoštvu zemalja sam radio sa stotinama kompanija, od onih koje se nalaze u fazama razvoja i rasta do onih u fazama starenja. Lično sam u celom svetu podučavao stotine ljudi principima koji su izneti u ovoj knjizi. Takodje sam pratio njihov uspeh da bih se uverio da primena ovih principa daje rezultate.
  Knjiga opisuje rezultate ispitanog programa koji je pospešio rast i/ili podmla|ivanje kompanija. Jedna kompanija je uvećala prihod sa 12 miliona na 800 miliona dolara za samo deset godina, bez slabljenja vlasništva. Drugoj kompaniji je bilo potrebno samo sedam godina da se vine sa 400 miliona na 4.milijarde dolara, a da ne pokaže znakove slabljenja. Štaviše, ta kompanija je spremna i puna energije da u roku od pet godina dosegne nivo od 10 milijardi dolara.
  Organizacije u Top formi strasno neguju i svoju ekspanzivnu, kreativnu energiju i svoju potrebu za strukturom i disciplinom. To je dinamika istinski uspešnih organizacija.
  Ali proces da se organizacija dovede i održi u toj željenoj fazi, Top formi, nameće mnoštvo izazova.
  Tokom pisanja ove knjige još više sam izbrusio principe koji dovode do prevazilaženja izazova životnog ciklusa, a usredsredio sam se na probleme sa kojima se suočava čak i moja kompanija. Više nego ikad verujem da će vam ova knjiga pomoći, bez obzira da li vodite korporaciju ili njen deo, ili vam je cilj da pokrenete vlastiti posao.
  Misija ove knjige je da vam pokaže kako da vaša organizacija očuva, multiplicira ili pokrene tu dinamiku - kako da dodje u Top formu i ostane u njoj.

  SADRŽAJ

  Uvod V
  1. Vitalnost organizacije i priroda problema 1
  2. Početak 17
  3. Udvaranjem do kolevke 31
  4. Brige Doba povoja 49
  5. Kako preživeti godine Go-go-a 65
  6. Adolescencija: borba da se oseti sladak ukus nezavisnosti 91
  7. Top forma: spremni, voljni i sposobni za nizanje uspeha za uspehom 119
  8. Starenje: starimo kada zaboravljamo na svoje klijente 141
  9. Spasavanje organizacije na umoru 167
  10. Birokratija: može li se pacijent vratiti u ‘ivot? 187
  11. Principi organizacione terapije: uvod 207
  12. Mitovi menadžmenta 223
  O autoru 255
  Adižes menadžment konsalting 257


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Težnja ka top formi
  Izdavač: Asee (Adizes)
  Strana: 238 (cb)
  Povez: meki
  Pismo: latinica
  Format: 16x23 cm
  Godina izdanja: 2007
  ISBN: 978-86-7668-059-7
  Naručite
  Cena: 1.320 RSD
  Cena za inostranstvo:
  13,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  Nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu.

  Kupljeno uz ovu knjigu

  Stilovi dobrog i lošeg upravljanja
  1850 din.

  Upravljanje životnim ciklusima preduzeća
  1900 din.

  Upravljanje promenama
  1700 din.

  Put do liderstva - kako da poboljšate svoj stil upravljanja i kako da se odnosite prema ljudima čiji se stilovi razlikuju od vašeg
  2640 din.

  UPRAVLJANJE PROMENAMA, dopunjeno i revidirano izdanje
  1970 din.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2023