MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.

  Prikaži 3 puta
  veću sliku


  Strategijski menadžment: analiza, izbor i promena, drugo izmenjeno i dopunjeno izdanje
  Dodaj u podsetnik - Wish List
  Strategijski menadžment je upravljački proces stvaranja strategijske vizije, određivanja ciljeva i stvaranja strategija kao načina ostvarenja tih ciljeva. Bazična karakteristika strategijskog menadžmenta je njegova vrednosna orijentacija.

  To znači da upravljanje procesom stvaranja, ispo­ruke i zadržavanja dela vrednosti za preduzeće neposredno doprinosi ostvarenju strategijskih ciljeva. Menadžment mora da obrati pažnju ne samo na finansijsko već i na strategijsko zdravlje preduzeća.

  Strategijski menadžment obuhvata tri područja aktivnosti: strategijsku analizu, strategijski izbor i strategijsku promenu. Strategijska analiza je potrebna da bi preduzeće zaista razumelo zbivanja u sredini, posebno na tržištu svojih proizvoda i usluga. Strategijski izbor se oslanja na strategijsku analizu na osnovu koje se stvara strategijska vizija koja omogućava izbor i razmatranje realnih alternativnih pravaca akcije i izbor onoga što je najpovoljnije u datim okolnostima. Strategijska promena je svrha strategijske analize i strategijskog izbora. Ukoliko promena izabranog strategijskog pravca akcije ne dovede do željene strategijske pozicije, poslovna aktivnost se ne može oceniti pozitivno. Strategijski menadžment je neophodan preduzećima svih delatnosti koja se suočavaju sa promenljivom i kompleksnom poslovnom sredinom (okruženjem) u nastojanju da obezbede opstanak i željenu strategijsku poziciju na ciljnom tržištu.

  Svrha ove knjige je da objasni proces strategijskog menadžmenta kao dinamične i pragma­ti­čno orijentisane akademske discipline. Izmene i dopune u drugom izdanju su, pre svega, rezultat promena u teoriji i praksi. Knjiga je namenjena, pre svega, menadžerima i studentima koji izučavaju menadžment.


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Strategijski menadžment: analiza, izbor i promena, drugo izmenjeno i dopunjeno izdanje
  Izdavač: Data Status
  Strana: 714 (cb)
  Povez: tvrdi
  Pismo: latinica
  Format: 24 cm
  Godina izdanja: 2017
  ISBN: 978-86-7478-487-7
  Naručite
  Cena:
  1.599,00 DIN
  Cena za inostranstvo:
  16,00 EUR
  Kom.:

  Naručite telefonom:
  +381 11 3055010
  +381 11 3055015

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  IDI NA VRH STRANE
  Ⓒ 1984-2020 Mikro knjiga