MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Čarls Darvin: Izražavanje emocija kod čoveka i životinja
  Dodaj u podsetnik - Wish List
  Ovo Darvinovo delo izazvalo je revoluciju u proučavanju emocija, ali i ogromno interesovanje stručne i široke publike.
  Uz Postanak vrsta putem prirodnog odabiranja (1859) i Čovekovo poreklo i spolno odabiranje (1871), ova knjiga o emocijama ubraja se u tri njegova kapitalna dela. Zanimljivo je da ova knjiga nije do sada bila prevođena na srpski jezik.

  Čarls Darvin je bio sjajan, pažljiv i pronicljiv posmatrač koji ume da uoči pojedinosti izraza koje su drugima izmicale, a imao je i izvanredan dar da rečima opiše teško uhvatljive gestove i mimiku lica. On se, međutim, nije zadovoljavao samo valjanim opisom spoljašnjeg izraza emocija, nego ga je iznad svega zanimalo objašnjenje porekla i smisla ovih telesnih izraza, kao i uloga emocija. Spolja vidljivi, često jedva uočljivi tragovi emocija mogu nam biti putokaz do same suštine emocije i njene biološke i psihološke funkcije. Zašto nam se dlake podižu u strahu i ljutnji? Zašto crvenimo od stida? Zašto nam je lice i celo telo opušteno kada smo tužni? Dekodiranjem često nerazumljivih telesnih izraza emocija, ukazuje nam Darvin, mi dospevamo do onoga što je najdublje u našoj duši, do najintimnijih i najvažnijih duševnih stanja.

  On jednostavno i uverljivo objašnjava mnoge zagonetne emocionalne izraze kao što su, recimo, plač kod bola i tuge, pojačan tonus mišića i škrgutanje zubima kod besa, i sl.


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Čarls Darvin: Izražavanje emocija kod čoveka i životinja
  Izdavač: Dosije
  Strana: 446 (cb)
  Povez: meki
  Pismo: latinica
  Format: 17x24 cm
  Godina izdanja: 2009
  ISBN: 978-86-6047-019-7
  Cena:
  Nije formirana

  Naručite telefonom:
  +381 11 3055010
  +381 11 3055015

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja... (Pređite u forum →)
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima


  SELECT ekranskoime,porukauforumu,mesto,datumvreme,poruka FROM f_poruke,webkupci WHERE webkupci.ID=f_poruke.IDadd AND (IDteme=301) GROUP BY IDporuke ORDER BY datumvreme DESC LIMIT 100
  Poruku poslaoPoruka
  bios88
  Poruka: 1
  Sombor
  09.12.2011, 21:00
  Postovani,

  koliko vidim pise da cena knjige jos nije formirana, a zainteresovana sam za ovu knjigu. Da li mozete otprilike da mi napisete koliko bi kostala? Kada ce se formirati njena konacna cena?

  Pozdrav,

  Ena (bios88).
  IDI NA VRH STRANE
  Ⓒ 1984-2019 Mikro knjiga