MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.

  Prikaži 2 puta
  veću sliku


  Karl Marks: Osamnaesti brimer Luja Bonaparte
  Dodaj u listu želja - Wish List
  Državni udar koji je sredinom devetnaestog veka u Francuskoj izvršio Luj Bonaparta, nećak velikog, ali i ozloglašenog Napoleona, misleće krugove tadašnje Evrope ostavio je zatečenim. Društvena misao tog vremena bila je nespremna i nesposobna da shvati mehanizme koji su doveli do ovog naoko bizarnog, a nesumnjivo štetnog događaja. Kao kontrast francuskoj i evropskoj istorijskoj konfuziji, koja nije bila kadra da se prema rečenom događaju intelektualno odredi upravo zbog toga što je ona, rečena konfuzija, dakle, do njega i dovela, u to vreme se javlja knjiga Osamnaesti brimer Luja Bonaparte Karla Marksa, u kojoj revolucionarni mislilac nudi briljantnu analizu sveta u kom uzurpator poput Bonaparte mlađeg nipošto ne predstavlja incident, nego očekivanu pojavu.

  Nakon više od veka revolucionarno-komunističke i realsocijalističke zloupotrebe Marksovog dela – delimično uzrokovane pogrešnim procenama samog Marksa, delimično njegovim pogrešnim čitanjima, što namernim, što nenamernim – i nakon jednako dugovečnog, ako uzmemo u obzir i protekle dve decenije nakon globalnog sloma na Marksovom delu zasnovane političke prakse, još dugovečnijeg osporavanja svake vrednosti onoga što je jedan od nesporno najznačajnijih mislilaca u istoriji čovečanstva napisao – javlja se potreba za njegovim novim, ostrašćenosti lišenim čitanjem.

  Budući da po idejnoj i ideološkoj dezorijentaciji koju živi, današnji svet neodoljivo podseća na Francusku Luja Bonaparte, čitanje ove knjige predstavlja idealan prvi korak povratka Marksovom delu.


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Karl Marks: Osamnaesti brimer Luja Bonaparte
  Izdavač: Službeni glasnik
  Strana: 178 (cb)
  Povez: meki
  Pismo: latinica
  Format: 13,5 x 19,5 cm
  Godina izdanja: 2011
  ISBN: 978-86-519-0792-3
  RASPRODATO
  Nije u planu obnavljanje izdanja

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2020