MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹ElektrotehnikaElektrični uređaji i instalacije
  Električne instalacije i osvetljenje II izdanje
  Autor: Milo Mišković
  Strana: 302
  Ostali detalji
  Veličina slova: A A
  Ovaj priručnik je nastao kao rezultat potrebe da se pruže odgovori na mnoga praktična pitanja kojima će se omogućiti bezbedan rad električarima, profesionalcima, kao i korisnicima. Nagli razvoj elektrotehnike uslovio je da većina evropskih država zahteva potpunu bezbednost i zaštitu u radu sa savremenim elektriènim instalacijama. Knjiga je zato koncipirana tako da se istovremeno može koristiti kao udžbenik i kao priručnik za osnovnu i dopunsku edukaciju u ovoj oblasti.

  arnih podataka za elektroinstalacioni materijal, kao i šeme, obrasce i praktična uputstva za rad, uz upućivanje na domaće i inostrane propise, pre svega, na DIN i VDE, odnosno EN norme i IEC preporuke i standarde. Priručnik je napisan sa namerom da stručnošću kvalitetom i praktičnim upotrebljivošću popuni prazninu u jednom značajnom području elektrotehnike.


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Električne instalacije i osvetljenje II izdanje
  Izdavač: Građevinska knjiga, Stylos
  Strana u boji: 302
  Povez: tvrdi
  Pismo: latinica
  Format: A4
  Godina izdanja: 2007
  ISBN: 978-86-395-0535-6
  RASPRODATO
  Nije u planu obnavljanje izdanja

  Kupljeno uz ovu knjigu

  Projektovanje i izvođenje električnih instalacija
  1900 din.

  Elektrotehnički priručnik
  3900 din.

  Objektno orijentisano programiranje na jeziku C++
  800 din.

  Elektrohemijski izvori energije i punjači akumulatora
  1320 din.

  Obnovljivi izvori energije i njihova ekonomska ocena
  1200 din.

  Akustika - zbirka rešenih problema
  920 din.

  Elektronski projekti za neupućene
  1360 din.

  Komponente i praktična realizacija elektronskih uređaja
  1850 din.

  Protel: od šeme do štampane pločice
  1850 din.

  Tenis za neupućene
  800 din.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja... (Pređite u forum →)
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima


  SELECT ekranskoime,porukauforumu,mesto,datumvreme,poruka FROM f_poruke,webkupci WHERE webkupci.ID=f_poruke.IDadd AND (IDteme=481 OR IDteme=143) GROUP BY IDporuke ORDER BY datumvreme DESC LIMIT 100
  Poruku poslaoPoruka
  neobavesten
  Poruka: 1
  23.04.2016, 09:53
  Bio bih zahvalan ukoliko bi mi se javio neko ko bi prodao ovu knjigu. Bila bi i znacajna informacija ukoliko je preostala negde u prodaji. Hvala
  misko gr
  Poruka: 1
  Vrnjačka Banja
  07.12.2015, 22:05
  Ako postoji neko ko bi prodao ovu knjigu u ocuvanom stanju neka se javi .
  драгант
  Poruka: 1
  Београд
  18.12.2010, 10:44
  Knjiga nije lektorisana i napisana je ispod jezicki dopustenog minimuma.

  Sa strucne strane kniga je zastarela.

  U poglavlju 9.3 pominje se elektricna instalacija u kupatilu, a na slici 9.22 date su "zone opasnosti" ili prostori klasifikovani od 0 do 3 (ne navode se propisi). Za zonu (prostor)1 se tvrdi:"U ovom prostoru polaze se samo vod neophodan za napajanje bojlera".
  Komentar: Zona (prostor) je tacno definisana (u saglasnosti je i sa medjunarodnim propisima). U tom prostoru moze se upotrebljavati samo oprema u mehanickoj zastiti IP X5, sto znaci (cifra 5) da je obezbedjena zastita od prskajuce vode sa svih strana ali i od kondezacije! Medjutim prikljucno mesto bojlera ne obezbedjuje zastitu od kondezacije, sto znaci da se bojler ne sme postaviti u zonu (prostor) 1!
  Za pohvalu su vizuelna prezentacija i preglednost knjige kao i obrada nekih poglavlja (tipovi razvoda elektricnih instalacija, na primer).

  Srecna Nova 2011.
  shaban
  Poruka: 1
  Dülmen
  24.12.2009, 22:54
  Zadovoljan sam sa ovom knjigom.Veoma dobro su objasnjene stvari,i mogu ljudi dosta nauciti iako nemaju nekog predznanja iz elektrotehnike.Mislim da je za pocetnike dosta dobra knjiga.
  marko2me
  Poruka: 1
  PARAĆIN
  11.12.2009, 14:22
  Moje lično mišljenje je da je knjiga odlično koncipirana i pokriva sve aspekte, odnosno delove električnih instalacija. Pošto radim u objektu stare gradnje, gde je elektro instalacija veliki problem (tipa - jedna utičnica po kancelariji a postoji mnogo potrošača), ova knjiga nam pomaže u daljem planiranju sanacije/dogradnje elektro mreže.
  HTEC
  Poruka: 1
  Beograd
  11.12.2009, 14:11
  Knjigom sam zadovoljan.

  -najpre, knjiga priblizava svakog ko nije imao prakticnog iskustva, sa pravim izvodjenjem radova. Vidimo neke stvari na primerima, sto je mnogo lakse za savladjivanje i razumevanje od suve teorije. Ilustracije su prava stvar, jer kroz slike sam u potpunosti bio siguran da sam savladao to.

  -zatim, da napomenem da je jedan od ciljeva, kada sam uzimao knjigu, bio da naucim crtanje elektroinstalacije u AutoCadu. Knjiga u mnogome pomaze tome. Necu da kazem da je neko spreman da odmah nacrta semu elektroinstalacije u Cad-u posle ove knjige, jer je potrebno jos nekih stvari, ali posle svakog nacina izvodjenja instalacija (npr. osvetljenje i razne vrste sklopki) , dat je primer kako se vrsi to crtanje u Cad-u.

  -za mene posebno interesantno je bilo i koji kablovi gde idu, kog preseka, sta im znace te oznake. U knjizi su navedene sve vrste kablova i njihova uloga je razumljiva u potpunosti. Ono sto bih ja mozda prigovorio, je to da je trebalo nastaviti sa ilustracijama vise, jer sam na osnovu postavljenih ilustracija shvatio koliko je to bitno. Mada je i ovako sasvim dovoljno, jer u ostalim knjigama nisam nasao ni deo ovoga.

  -sema razvodnih ormara, njihovo izvodjenje i naravno crtanje, sasvim bitna stvar za mene, je u knjizi ispunila moja ocekivanja i stvorila mi jasnu sliku. Takodje, svi ormari, kutije, vodovi i trafostanice, od mesta proizvodnje struje do mesta njene potrosnje, su detaljno objasnjeni.

  Da rezimiram, zadovoljan sam knjigom, jer sam nasao ono sto sam trazio, a to je da me u potpunosti priblizi postavljanju i izvodjenju instalacija po objektima, a kako cu to najbolje nauciti, nego na primeru iskustva nekoga ko je to radio. E sada, ako neko ocekuje da ce posle ove knjige moci da se odmah upusti u projektovanje tih instalacija, to je tesko reci, mada sam silom prilika, ja to morao da radim, ali sam imao neko predznanje.
  elzeljko
  Poruka: 1
  07.12.2009, 13:42
  hteo bih da kupim ovu knjigu,ali ne znam kakva je?Ako je neko ima neka mi kaze da li je dobra?
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2023