MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹PoljoprivredaVinogradarstvo
  Biotehnika vinove loze
  Autor: Dr Miroslav Milosavljević
  Strana: 568
  Ostali detalji
  Veličina slova: A A
  Djelo Biotehnika vinove loze autora dr Miroslava Milosavljevića, predstavlja vrlo uspjelu kombinaciju savremenih naučnih i stručnih dostignuća vinogradarske nauke u Jugoslaviji i svijetu, prožetu znanjem i isustvom autora. Polazeći od suštine uticaja brojnih činilaca koji su u direktnoj vezi sa organizovanjem uspješne proizvodnje grožđa, autor je i samim naslovom svog obimnog i kvalitetnog djela pokušao da ukaže na suštinu njegovog sadržaja.

  Prilaz obradi građe temelji se na biologiji vinove loze sa posebnim naglaskom na fiziologiju kulture, čime je djelo dobilo posebnu dimenziju kvaliteta, jer se autor opredijelio za savremeni i egzaktan način analize njenih zahtjeva da bi se oni agrotehničkim zahvatima maksimalno približili optimalnim uslovima rastenja, razvića i plodonošenja vinove loze. Na ovaj način je prevaziđen statički prilaz obrade materijala koji je često prisutan u knjigama posvećenim vinogradarstvu i vinovoj lozi.

  U ovom djelu autor je predstavio svoje obilno znanje stečeno paralelnim dugogodišnjim aktivnim radom u oblasti vinogradarsko-vinarske struke, u širokom dijapazonu svojih aktivnosti - kao naučnik, profesor i dirktni realizator stručnih znanja u vinogradarskoj praksi. Djelo predstavlja vrlo koristan prilog jugoslovenskoj vinogradarskoj nauci i praksi na putu osavremenjavanja i popravke stanja ove važne privredne grane.
  Podgorica 15.10.1997.
  Prof. dr Predrag Vuksanović


  Monografija Biotehnika vinove loze prof. dr Mirosalva Milosavljevića, izuzetno svestrano obuhvata naučne, teorijske i praktične osnove gajenja vinove loze i tehnologije proizvodnje grožđa. višegodišnje stručno i pedagoško iskustvo autora doprinelo je da celokiupna materija u monografiji bude prezentirana na jedan vrlo razumljiv način i argumentovana sa mnoštvom primera.

  Obuhvatajući sve elemente morfologije i biologije vinove loze, zatim analizirajući sve neophodne zahvate u proizvodnji sadnog materijala, podizanju vonograda i proizvodnji grožđa, a uz to iznošenjem mnogobrojnih primera i citiranjem veliko broja autora, monografija predstavlja začajan doprinos nauci, vinogradarskoj praksi i društuvu u celini.

  Svojom originalnošću i bogatstvom podataka, monografija Biotehnika vinove loze prvenstveno će poslužiti kao udžbenik na redovnim i poslediplomskim studijama, ali će biti od velike koristi svim onima koji se profesionalno ili amaterski bave vinogradarskom proizvodnjom.
  Novi Sad, 20.10.1997.
  Prof. dr Đorđe Paprić


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Biotehnika vinove loze
  Izdavač: Draganić
  Strana: 568 (cb)
  Povez: tvrdi
  Pismo: latinica
  Format: 17 x 24 cm
  Godina izdanja: 1998
  ISBN: 86-441-0287-7
  RASPRODATO
  U pripremi je obnovljeno izdanje
  Ako želite da vam javimo kada bude u prodaji:

  Prijavite se ovde da biste mogli da rezervišete.


  Kupljeno uz ovu knjigu

  Опште виноградарство
  2230 din.

  Vino za neupućene, prevod 4. izdanja
  1360 din.

  Технологија гајења винове лозе
  2120 din.

  Vinogradarstvo
  1250 din.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2023