MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Knjige▹PravoslavljeБогопознањеPravoslavljeБоготражитељиPravoslavljeПравославни романи и причеPravoslavljeСавремени изазови

  Prikaži 3 puta
  veću sliku


  Кроз њиве глади до хлеба живота, 3. допуњено издање
  Аутор: Клаус Кенет
  Страна: 328
  Остали детаљи

  Благословио: Митрополит црногорско-приморски Амфилохије (Радовић)
  Veličina slova: A A
  Уводно слово писца
  Пола сам живота провео у трагању за љубављу и истином - изражено у километрима, био је то пут дужи од педесетократног обилажења око Земље. Од Индије, Тибета, Тајланда и већине арапских земаља (Марока, Ирана, Авганистана...) до Мексика, Аљаске и Бразила. Испробао сам све - од философије до антитеистичког комунизма, од атеизма до хипи покрета, годинама сам трагао за смислом по великим светским религијама Азије - индуизму, будизму и исламу, и религији америчких Индијанаца, шест година издржао у смртоносном свету дроге и преживео шокантно зарањање у окултизам, у есотерију...Ништа од наведеног није било кадро да испуни празнину моје душе, све до дана када сам, стојећи на нишану седам пушчаних цеви, доживео драматичан и лични сусрет с "непознатим" Богом, и на чудесан начин био спасен.

  Живео сам у бекству од Бога, људи и самога себе. Био је то пакао од путовања, препун мржње и смрти, али, такође, то је било и бекство којим сам трагао за самим собом.

  Како су ми често причали о Исусу и како сам га често ја одбацивао и оспоравао! Сматрао сам да ми није потребан. Сада, пак, узљубљен управо од овога Бога и Његовом милошћу праћен, још увек сам на путу да проповедам и певам о прекрасној и непојамној љубави Христовој.

  Неки ће, зачувши Христово име, испустити из руку ову књигу и изволети да све прогласе "измишљотином". Но, свако ко се истински труди око Истине, љубопитљиво ће и радосно увидети како Бог Живи, који нас љуби, свакога од нас прати чува током читавог нашег живота.


  Садржај
  Уводно слово писца, 5

  Први део: РОЂЕН ЗА МРЖЊУ

  Детињство и младост, 9
  Освета, 18
  Страх, мржња и смрт, 25
  Окултизам - САД, Мексико, 43
  Арабија и ислам, 49
  Трансцендентална медитација, 54
  Индија,, јога и индуизам, 63
  Код мајке Терезе у Кулкути, 71
  Смрт гуруа, 82
  Будизам, 87
  У Израелу, 109
  Буда је мртав, 115
  У Јужној Америци, 122
  Препад разбојника у Колумбији, 131
  Повратак у Европу, 140
  Борбе и истеривање демона, 147
  Моја се тврђава руши, 156
  Бујица милости, 166
  Слобода, 175

  Други део: ПОНОВО РОЂЕН ЗА ЉУБАВ

  Крај је ...тек почетак, 187
  Време школовања: вера, учење, милост, 194
  Срећна Педесетница, 210
  О чуда!, 222
  Новац, 239
  Пост, 246
  ”Пустиња”, 255
  Бог постаје видљив, 272
  Нова врата се отварају, 277
  Из главе у срце, 297
  Биографија, 319

  +++

  Биографија аутора
  1945.   Рођен у бегу пред савезничком Црвеном армијом, у Чехословачкој. То је било и прво искуство са смрћу.

  1957.   Путовао бициклом по целој Немачкој. Постао вођа банде, умешаност у криминал и проблеми са полицијом.

  1962-1965.   Уследила бројна путовања; „студије" у Риму, Јужна Француска, Ница, Париз. Био бубњар у једном бечком ноћном клубу. Оснива групу „The Shouters", (успешан јужнонемачки бенд по узору на Битлсе). Вози многе интернационалне туре бициклом.

  1966.   Шпанија, Мароко; кратко у затвору.

  1967.   Матура; Универзитет у Тибингену; студентске побуне; присталица марксистичко-лењинистичке идеологије. Турска, Иран, свет дроге (до 1973); Ради као диск-џокеј у ноћном клубу: упознао Урсулу која му је касније постала супруга.

  1968-1969.   Турска, Иран, Грчка, Универзитет у Хамбургу; ноћни живот у Хамбургу (Репербан), Камарг; интерес за психологију и философију; Југославија, Бугарска, посета Фрајбургу (Швајцарској).

  1970.   Шведска, Норвешка, Северни рт, Финска, Лапонија, Шпанија, Португалија, Мароко и пустиња Сахара.

  1971.   Аутом до Индије преко Ирана, Авганистана, Пакистана; рат између Индије и Пакистана (пуцано на његов ауто). У Непалу: очараност демонима, повратак преко Ирака и Сирије. Рат између Ирака и Ирана. Залутао иза Багдада у пустињу и минска поља, где бива спашен великим чудом. Развод са Урсулом. Боравак у Лондону.

  1972.   Раскалашан ноћни живот и илегални послови у борделу (Репербан); честе посете суду и оптужбе, уништен порнографијом, дрогама и алкохолом; неморално и распојасано понашање; потрес мозга у лучкој крчми; мржња према свима; неуспео покушај самоубиства; изолација, празнина; увод у секту трансценденталне медитације Махариши Махеша (до 1976), уз то окултизам и занимање за чаробњаштво; пут у Мексико; логор револуционара у мексичким брдима; 40.000 км по САД ( George Мс Govern пада му у наручје); јога; видљиво расте његова моћ над људима.

  1973.   Енглеска; Шкотска; Источна Немачка; Камараг, Мајорка (Шпанија); престаје да узима дрогу; изолација и самоћа; измењују се стања екстазе и лебдења.

  1974.   Посао у Паризу, Орлију; Камарг и „проклета камп кућица“; берба грожђа у јужној Француској до Божића.

  1975.   Италија; Селидбау Калкуту, Индија, учeње свирања ситара (код учитеља B. Pathaka) далеко од трансценденталне медитације и окретање правом индуизму.

  1976.   Повратак из Индије; Кристинино ослобођење у Фрајбургу/ Швајцарска, претња смрћу од стране криминалаца; Швајцарска; Јужна Италија; Шпанија; Хамбург.

  1977.   Тајланд; Малезија; Камарг; борба са духовима.

  1978.   Повратак у Индију; Сихкими; Бутан; јужна Индија; многобројни гуруи; пустоловина кроз џунглу на слоновима; сусрет с м. Терезом у Калкути; Тибет; Бангладеш; све више постаје медиј.

  1978.   Стања транса и екстазе; божица Кали; разочаран индуизмом. Прва посета Израелу, Јерусалим (догађаји у базилици Гроба Христова с ходочасницима); посета полуострву Синај.

  1979.   Будизам; Бангкок; Патаја; краљевска кућа; улазак у будистички самостан на граничном подручју Лаоса-Камбоџе; Шпанија, Москва, Варшава.

  1980.   Фрајбург/ Швајцарска: учитељ у Гријеру (у једној приватној школи); чести напади демона; разарање свих веза; све већа изолација; бег у алкохол; плесне екстазе; Урсулина прва писма из Индије о Исусу.

  1981.   Све су везе прекинуте; опет испади с алкохолом; Италија, Шпанија, Канарска острва, постао налик на бесомучника; бег у јужноамеричку духовност: путовање у Перу, Еквадор, Колумбију, Венецуелу, Бразил, Парагвај, Боливију; разбојнички препад (највероватније наркомафија) у брдима око Боготе; повратак у Швајцарску. Прве посете „беби-фаце“ хришћанима: ужас! Након тродневних тешких борби и изгоњења злих духова: обраћење у хришћанство. Исус му се јавља два пута.

  1982.   Следећих неколико година у његовом се животу догодило око 25 чуда; милост делује; излечење у њему; догађају се неразјашњиве позитивне ствари. Изнова креће на студије језика и телесног васпитања на факултету у Фрајбургу (диплома учитеља 1987).

  1983.   Сусрет с оцем Софронијем у Лозани и упознавање с Православљем; пут ка смирењу; Софроније му постаје духовник.

  1981-1991.   Многобројни концерти и сведочења по целој Европи; музички албум: „From Head to Heart“; први CD: „Tales of Changes“; „удубљивање" у праву веру; борба са страстима и старим егом.

  1986.   Крштење у православној вери у Женеви (Шамбези).

  1987.   Место учитеља у државној основној школи у Фрајбургу / Швајцарска.

  1994.   Открива ко је и зашто живи; увођење вере у свакодневни живот у властитом дому, у школи, свуда око њега.

  1999.   Венчање на Бадњи дан са Никицом, Божијим даром.

  2000.   Предавања и сведочења по целој Европи, на радију, на ТВ-у, мас медијима.

  2001.   СD „The Best of - From Head to Heart “; књига „Кроз њиве глади до хлеба живота" (наслов оригиналног издања је „Zwei Millionen Kilometer auf der Suche“, у преводу „Два милиона километара у потрази"), хуманитарни рад у Кенији, Црној Гори и Србији.

  2001-2014.   Преводи књиге „Кроз њиве глади до хлеба живота" објављениу САД-у, Енглеској, Француској, Италији, Грчкој, Русији, Румунији, Бугарској, Хрватској, Македонији, Србији и Црној Гори, поставши бестселер у више земаља.

  2009.   Издата нова књига „Богови, идоли, гуруи - Источњачки мистицизам и његове обмане“. Преведена и на друге језике.

  2005-2014.   Објављивање серије књига (на немачком „Lebensbuch“) о Иусовој молитви, ради упознавања читалаца на немачком говорном подручју са овом темом (св. Нил Сорски, св. Серафим Саровски, св. Игњатије Брјанчанинов, св. Теофан Затворник, св. Пајсије Величковски, старац Василије Молдавски); Објављене књиге светог старца Софронија „Његов живот је мој“ и „О молитви" и књига Митрополита диоклијског Калиста (Вера) о Исусовој молитви „Моћ имена“.

  Након ових издања уследили су бројни позиви и учешћа на предавањима, симпосионима и конференцијама у Сједињеним Америчким Државама и Европи, као и предавања и интервјуи на телевизији, радију, интернету и у штампаним медијима.

  Ако сам првих два милиона километара прешао у потрази за Истином, сада могу рећи да ћу прећи још два милиона са Истином, објављујући Истину и Благу вест свим народима света. А изгледа да је ово само почетак...

  +++

  Сав хонорар од продаје књиге „Кроз њиве глади до хлеба живота“ намењен је манастиру Дуљево. Њен аутор је мисионар и нема никаквог хонорара нити зараде од предавања или продаје књиге, а прошле, 2014. године одржао је низ интересантних и веома посећених предавања у Београду, Чачку, Лозници, Љубовији, Ваљеву, Новом Саду и Зрењанину.

  Радио Светигора - У Бару представљена књига Клауса Кенета „Кроз њиве глади до Хлеба живота“ 20. јун 2014.

  Видео приказ гостовања Клауса Кенета у Манастиру Острог, 5. јул 2014.

  Видео приказ гостовања Клауса Кенета у Ваљеву, октобар 2014.


  Разговор са Теом Панајидесом  Детаљни подаци о књизи
  Наслов: Кроз њиве глади до хлеба живота, 3. допуњено издање
  Издавач: Манастир Дуљево
  Страна: 328 (cb)
  Povez: тврди
  Писмо: ћирилица
  Формат: A5
  Година издања: 2014
  ИСБН: 978-9940-9565-0-9
  NAPOMENA:
  Књига истог аутора

  Богови, идоли, гуруи у светлости Богочовека Христа
  Naručite
  Cena: 1.200 RSD
  Cena za inostranstvo:
  12,00 EUR
  Kom.:
  ili
  Naručite telefonom:
  Nije radno vreme
  nismo dostupni na telefonu.

  Kupljeno uz ovu knjigu

  Богови, идоли, гуруи у светлости Богочовека Христа
  1090 din.

  Господе, очисти грехе моје: Практични приручник за покајање и исповест: 2. допуњено издање
  1490 din.

  Свети Јован Шангајски - 4. издање : Опширан животопис, беседе, поуке, чуда
  1090 din.

  Избави нас од лукавога: Православље и магија,астрологија,јога - Како се сачувати од духовне обмане
  1590 din.

  Лечење душе у православној Цркви: Духовне и душевне болести од неурозе до депресије и прелести, 2. допуњено издање
  1490 din.

  Црква и време: О старом и новом календару
  580 din.

  Španski za neupućene (+CD)
  1440 din.

  Едиција Александар Торик: Флавијан, књига 1
  600 din.

  Бежите од блуда: како сачувати чистоту душе и тела
  1590 din.

  Konstantin Veliki u vizantijskoj i srpskoj tradiciji
  1220 din.

  Има ли наде и за мене: Постати и остати хришћанин у 21. веку: греси, генетика и спасење
  900 din.

  Какве су ти мисли такав ти је живот
  490 din.

  Православни брачни живот -2. измењено издање, Кроз питања и одговоре
  1490 din.

  Jasan kod: Priručnik za pisanje jasnih programa
  0 din.

  Учење апостола Адаја
  550 din.

  Čista arhitektura: stručni vodič za strukturu i dizajn softvera
  2660 din.

  Свети Јован Шангајски - чудотворац последњих времена: Нова сведочења о Божјем човеку
  1490 din.

  Казивања једног боготражитеља
  580 din.

  Духовни лек за депресију
  480 din.

  Православно васпитање деце до седме године живота
  560 din.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Matični broj: 07465181
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2024