VAŠA
KORPA
Prazna je
Osnovana 1984. godine

Prikaži 1.5 puta
veću sliku


Harissonova načela interne medicine,
prevod 15. izdanja, knjiga 2

Autor: Dennis L. Kasper, Anthony S. Fauci, Stephen L. Hauser, Dan L. Longo, J. Larry Jameson, Eugene Braunwald
Strana: 1095 ► Ostali detalji
Oblast: MedicinaInterna medicina
A A A

15. izdanje načela interne medicine - oblasti u medicini koja se bavi proučavanjem, lečenjem i sprečavanjem unutrašnjih bolesti (bolesti srca, krvi i krvnih sudova, organa za varenje, pluća…).

Preveden je na naš jezik jedan od najboljih, verovatno i najbolji udžbenik interne medicine današnjeg vremena, Harissonova načela interne medicine. Prvo izdanje ovog udžbenika objavljeno je pre 54 godine (1950) a do sada je objavljeno 15 izdanja, u razmacima od tri i četiri godine, u skladu sa novim saznanjima u medicinskim naukama, čime je obezbeđena neprekidna aktuelnost. Prevedeno je poslednje, 15. izdanje. U pisanju Harissonovog udžbenika učestvovalo je preko 250 najistaknutijih stručnjaka iz svih svetski poznatih medicinskih centara SAD. Najveći broj autora je sa Harvardske medicinske škole, koja je deo Harvarda, najstarijeg i najuticajnijeg američkog univerziteta. U brojnim izdanjima ovog udžbenika medu autorima je bilo i dobitnika Nobelove nagrade iz fiziologije ili medicine.

Knjiga Harissonova načela inlerne medicine je do sada prevedena na skoro sve svetske jezike i objavljena na svim kontinentima. Ovaj udžbenik odigrao je stožernu ulogu u edukaciji studenata, lekara i specijalista skoro svih medicinskih disciplina. Značajnu ulogu imao je i kod naših studenata i medicinskih stručnjaka koji su se služili engleskim jezikom. Sada, preveden na naš jezik, dostupan je praktično svima onima koji tek ovladavaju medicinskim znanjima, kao i školovanim medicinarima koji žele da prate najnovije tekovine medicinskih nauka.

Potrebno je istaći da Harissonova načela interne medicine nisu u skladu sa nastavnim programima iz ovog predmeta na našim medicinskim fakultetima. Pojam interne medicine u SAD mnogo je širi nego kod nas i obuhvata, pored interne medicine u užem smislu, i sve druge internističke discipline, kao što su infektivne bolesti, neurologija, bolesti dečjeg doba, klinički aspekt ishrane, genetski poremećaji i klinička farmakologija. Pored toga, u uvodnom delu udžbenika se na izvanredan način razmatraju pojam etike u kliničkoj medicini, uticaj socijalnih činilaca na nastanak bolesti, zdravstveni problemi adolescenata i starijih osoba, zdravlje žena i zdravstveni poremećaji tokom graviditeta. Posebno i vrlo detaljno obrađeni su znaci i simptomi bolesti, što se kod nas uglavnom iznosi u specijalizovanim knjigama namenjenih propedevtici, odnosno fizičkim znacima i simptomima. Dakle, u ovoj knjizi koncentrisano je praktično sve što se odnosi na internističku grupu bolesti u najširem smislu ovog pojma.


Detaljni podaci o knjizi
Naslov: Harissonova načela interne medicine, prevod 15. izdanja, knjiga 2
Izdavač: Bard Fin - Romanov knjiga
Strana: 1095
Povez: tvrdi
Pismo: latinica
Format: 225 x 285mm
Godina izdanja: 2004
ISBN: 978-86-8475-305-4
Naručite
Cena:
6.800,00 DIN
Cena za inostranstvo:
68,00 EUR
Kom.:

Naručite telefonom:
011/3055010
011/3055015
+381 11 3055010
+381 11 3055015

Kupci koji su kupili ovu knjigu kupili su i:

Harrisonova načela interne medicine, prevod 15. izdanja, knjiga 1
Cena: 6.600,00 DIN

Vaša istorija (stavke koje ste pogledali)

Ocene i mišljenja čitalaca
Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


Pitanja, odgovori, mišljenja...
Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

Poruku poslaoPoruka