MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Кроз свет инсеката Србије
  Dodaj u podsetnik - Wish List
  Код већине људи инсекти изазивају обично негативну реакцију и повезују се са непријатним искуством које је већина нас имала са врстама које нам свакоднево загорчавају живот: насртљиви комарци, досадне муве, гадне буба швабе и многи други инсекти које углавном нико не жели срести.

  Након дугогодишњег бављења инсектима и упознавања са њиховом фасцинатним бојама и облицима, готово бескрајном бројношћу и разноврсношћу пожелели смо да део наше очараности њима пренесемо на читаоце.

  У овој публикацији приказни су само инсекти које живе у Србији и које смо прикупљали и препаровали у протеклих 25 година. Њих смо Вам представити путем фотографија из природе и препарираних примерака, илустрацијма и текстовима о важнијим групама инсеката. Избор врста морали смо ускладити са материјалом којим располажемо али смо се потрудили да буду заступљени сви инсекатски редови чији су представници до данас забележени код нас. Акценат смо дали пре свега на упознавање богатсва и разноврсности фауне инсеката Србије. Укупно је приказано 589 врста инсеката кроз 14 илустрација, 98 фотографија и 39 табли са инсектима.

  У литератури смо навели само нека важнија дела која смо користили током припреме ове публикације а за које сматрамо да могу бити доступна просећном читаоцу а из којих он може проширити своја знање о инсектима.

  Уколико успемо да Вас заинтересујемо и променимо уврежено мишљење о инсектима, сматраћемо да је ова публикација постигла свој циљ.


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Кроз свет инсеката Србије
  Izdavač: Prirodnjački muzej
  Strana: 128 (cb)
  Povez: meki
  Pismo: ćirilica
  Format: 24 cm
  Godina izdanja: 2015
  ISBN: 978-86-82145-46-2
  Naručite
  Cena:
  850,00 DIN
  Cena za inostranstvo:
  9,00 EUR
  Kom.:

  Naručite telefonom:
  +381 11 3055010
  +381 11 3055015

  Kupljeno uz ovu knjigu

  Kultura biljnih tkiva
  480 din.

  Fundamentalizam debiliteta
  650 din.

  Botanika
  590 din.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  IDI NA VRH STRANE
  Ⓒ 1984-2019 Mikro knjiga