MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Fiziologija usne duplje
  Dodaj u podsetnik - Wish List
  Iz predgovora:

  Udžbenik je nastao kao rezultat višegodišnjeg nastavno-obrazovnog i naučnoistraživačkog rada. Proučavanje fiziologije usne duplje zahteva multidisciplinarni pristup zbog mnogobrojnih uloga koje ostvaruje. Kao direktno mesto komunikacije ljudskog tela sa spoljašnjom sredinom, usna duplja ima važnu odbrambenu ulogu koja doprinosi očuvanju homeostaze. Izizetna senzitivnost usne duplje obezbeđena je mehanoreceptorima, hemoreceptorima, termoreceptorima i nocireceptorima. Sposobnost prepoznavanja hrane ili napitaka koji su isuviše topli ili hladni, kao i ograničeni unos istih, čuva telo od preteranog zagrevanja ili rashlađivanja. Specifičnost receptora usne duplje da prepoznaju kvalitet i toplotu hrane obezbeđuje naše uživanje u istoj.


  Istovremeno, usna duplja predstavlja početni deo digestivne cevi i deo gornjih respiratornih puteva. Tako se preko usne duplje obavlja ingestija i delimična digestija i apsorpcija. Vezano za respiratorni sistem usna duplja ima ulogu u transportu gasova i formiranju glasova.
  Udžbenik je prvenstveno namenjen studentima stomatologije i studentima drugih biomedicinskih nauka, kao i doktorima stomatologije na doktorskim studijama i stomatolozima u svakodnevnoj kliničkoj praksi. Napisan je jasno, koncizno i pregledno sa sistematičnim predstavljanjem funkcije organa usne duplje što obezbeđuje lako usvajanje novih podataka.


  Autori


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Fiziologija usne duplje
  Izdavač: Naša knjiga
  Strana: 193 (cb)
  Povez: tvrdi
  Pismo: latinica
  Format: 175 x 245mm
  Godina izdanja: 2011
  ISBN: 978-86-8060-148-9
  Naručite
  Cena:
  2.000,00 DIN
  Cena za inostranstvo:
  20,00 EUR
  Kom.:

  Naručite telefonom:
  +381 11 3055010
  +381 11 3055015

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  IDI NA VRH STRANE
  Ⓒ 1984-2019 Mikro knjiga