Prikaži 6 puta
veću sliku


Ideologija raspamećenog uma
Autor: Dragan Lakićević
Strana: 188 ► Ostali detalji
Oblast: SociologijaRazno
A A A
Dodaj u podsetnik - Wish List
U knjizi je sabrano deset studija koje se bave ključnim filozofskim, ekonomskim i političkim fenomenima naše civilizacije. Razrađuju se teme političke zajednice, utopije, oblikovanja modernih filozofsko-političkih pogleda na svet, principa filozofije individualizma, spora između Kejnza i Hajeka u svetlu globalne ekonomske krize, funkcionisanja Evropske unije kao političke i ekonomske interesne zajednice, željenim i neželjenim posledicama reformi u okviru evrointegracija.

Autorov pristup je polifon i višedimenzionalan, budući da istovremeno ulaze u probleme nekoliko naučnih disciplina koje se uzajamno preklapaju: politiku, ekonomiju i metodologiju. Dragan Lakićević pokazuje u kojoj meri je socijalna evolucija jedan povezan proces i kako zapravo određene bitne socijalne teme nikada ne gube na aktualnosti (pitanje socijalne pravde, političke moći, racionalne uprave, raspodele)... Autorovo izlaganje je jasno, koncizno, ubedljivo i ilustrovano adekvatnim primerima. Raspon korišćenja literature je izuzetno širok: od klasičnih dela filozofije i ekonomije, do nedavno objavljenih studija koje se odnose na aktualna ekonomsko-politička dešavanja.
Iz recenzije Dr Miše Đurkovića

Ova monografija počiva na novim i originalnim istraživanjima i predstavlja obuhvatnu sintezu veza između ideologije, političke moći i ekonomske osnove društva. Ona ima tri uzajamno povezane celine i razmatra različite dimenzije pojma politike, ideologije i moći, u kontekstu razvoja evropske civilizacije. Iz recenzije Ilije Vujačića Posebnu aktualnost nose tekstovi o protivrečnim političkim i ekonomskim tendencijama unutar procesa koji se udvijaju danas u Evropskoj uniji. U tom smislim da predloženi rukopis predstavlja originalnu sintezu dubinskih uvida u karakter modernih društava, kao i mesta Srbije u tim procesima.
Iz recenzije Zorana Avramovića


Detaljni podaci o knjizi
Naslov: Ideologija raspamećenog uma
Izdavač: Clio
Strana: 188 (crno-belih)
Povez: tvrdi
Pismo: latinica
Format: 24 cm
Godina izdanja: 2016
ISBN: 978-86-7102-538-6
Naručite
Cena:
1.000,00 DIN
Cena za inostranstvo:
10,00 EUR
Kom.:

Naručite telefonom:
+381 11 3055010
+381 11 3055015

Ocene i mišljenja čitalaca
Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


Pitanja, odgovori, mišljenja...
Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

Poruku poslaoPoruka
IDI NA VRH STRANE
Ⓒ 1984-2019 Mikro knjiga