MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.

  Prikaži 3 puta
  veću sliku


  Vrtlog iluzije
  Dodaj u podsetnik - Wish List
  Nedovršeni roman Vrtlog Nade Marinković, koji je njena bratanica Svetlana Oljačić Gavrilović pronašla u pisaćoj mašini, posle njene smrti, odlučila je da ga obznani zajedno sa svojim nedovršenim, prvim romanom, Iluzija.

  Delo Nade Marinković vidim kao nedovršenu dovršenost, kao plemenito stvaralačko tkanje koje je prekinula granica ljudskog postojanja.

  Blisko etici i estetici Nade Marinković, ali samosvojno i originalno, nastalo je i nedovršeno delo Iluzija Svetlane Oljačić Gavrilović. Ona je svoje vibrantne likove ostavila bez dovršenosti, što nije neophodno jer je literarna sugestivnost učinila svoje. Čitalac se može prema njima i odrediti.

  Ratko Božović, profesor


  Biti potomak ili rođak slavnog pisca, slikara ili kompozitora obično je prevelik teret ako imate slične umetničke ambicije. Pošto genijalnost i talenat nisu nasledni malo je primera da je u jednoj porodici ili široj familiji bilo ličnosti podjednakog, autentičnog talenta koji se iskazao svojom suštinom i postojanjem.

  Ovde bi moja teorija bila netaknuta da ne postoji izuzetak i u našoj sredini, zbog čega ovo i pišem. Književni rad Svetlane Oljačić Gavrilović pratim već nekoliko godina, o njemu sam pisao ali nisam znao jedan bitan detalj, da je Svetlana ćerka brata poznate i velike srpske književnice Nade Marinković. O tome se verovatno ne bi ni znalo, da povod nije upravo roman koji je pred vama.

  Milan Vidojević, književnik


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Vrtlog iluzije
  Izdavač: Čigoja štampa
  Strana: 242 (cb)
  Povez: meki
  Pismo: latinica
  Format: 13x20 cm
  Godina izdanja: 2015
  ISBN: 978-86-531-0133-6
  Naručite
  Cena:
  700,00 DIN
  Cena za inostranstvo:
  7,00 EUR
  Kom.:

  Naručite telefonom:
  +381 11 3055010
  +381 11 3055015

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  IDI NA VRH STRANE
  Ⓒ 1984-2019 Mikro knjiga