Prikaži 3 puta
veću sliku


Vrtlog iluzije
Dodaj u podsetnik - Wish List
Nedovršeni roman Vrtlog Nade Marinković, koji je njena bratanica Svetlana Oljačić Gavrilović pronašla u pisaćoj mašini, posle njene smrti, odlučila je da ga obznani zajedno sa svojim nedovršenim, prvim romanom, Iluzija.

Delo Nade Marinković vidim kao nedovršenu dovršenost, kao plemenito stvaralačko tkanje koje je prekinula granica ljudskog postojanja.

Blisko etici i estetici Nade Marinković, ali samosvojno i originalno, nastalo je i nedovršeno delo Iluzija Svetlane Oljačić Gavrilović. Ona je svoje vibrantne likove ostavila bez dovršenosti, što nije neophodno jer je literarna sugestivnost učinila svoje. Čitalac se može prema njima i odrediti.

Ratko Božović, profesor


Biti potomak ili rođak slavnog pisca, slikara ili kompozitora obično je prevelik teret ako imate slične umetničke ambicije. Pošto genijalnost i talenat nisu nasledni malo je primera da je u jednoj porodici ili široj familiji bilo ličnosti podjednakog, autentičnog talenta koji se iskazao svojom suštinom i postojanjem.

Ovde bi moja teorija bila netaknuta da ne postoji izuzetak i u našoj sredini, zbog čega ovo i pišem. Književni rad Svetlane Oljačić Gavrilović pratim već nekoliko godina, o njemu sam pisao ali nisam znao jedan bitan detalj, da je Svetlana ćerka brata poznate i velike srpske književnice Nade Marinković. O tome se verovatno ne bi ni znalo, da povod nije upravo roman koji je pred vama.

Milan Vidojević, književnik


Detaljni podaci o knjizi
Naslov: Vrtlog iluzije
Izdavač: Čigoja štampa
Strana: 242
Povez: meki
Pismo: latinica
Format: 13x20 cm
Godina izdanja: 2015
ISBN: 978-86-531-0133-6
Naručite
Cena:
700,00 DIN
Cena za inostranstvo:
7,00 EUR
Kom.:

Naručite telefonom:
+381 11 3055010
+381 11 3055015

Istorija pregleda BRISANJE ISTORIJE

Ocene i mišljenja čitalaca
Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


Pitanja, odgovori, mišljenja...
Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

Poruku poslaoPoruka
IDI NA VRH STRANE
Ⓒ 1984-2019 Mikro knjiga