MIKRO KNJIGA
  od 1984. god.
  Zadaci iz matematike i informatike
  Dodaj u listu želja - Wish List
  Ova knjiga predstavlja skup zadataka iz matematike i informatike koji su pogodni za testiranje budućih studenata na prijemnom ispitu. Trebalo bi napomenuti da su prikazani zadaci proizvoljno poređani, to znači da nema specifičnog rasporeda. Kada se budu definisali zadaci za prijemni ispit, onda će se voditi računa o redosledu zadataka kako bi sve oblasti bile zastupljene na samom ispitu.

  Zadaci iz matematike su pripremljeni na osnovu tekućeg i odgovarajućeg gradiva iz matematike koja se izučava u srednjim kolama, bez obzira o kojoj srednjoj koli se radi ili o kom se usmerenju radi. Zadaci su odabrani tako da "pokrivaju" sve potrebne oblasti srednjokolske matematike. Zadaci su koncipirani po principu ABCD pitalica. U sredini dela predviđenog za matematiku data je tabela koja u sebi sadri broj zadatka i slovnu oznaku tačnog odgovora, tako da je studentu omogućeno da proveri da li je dati odgovor tačan ili ne. Posle tabele sa tačnim odgovorima sledi deo gde su svi zadaci reeni na pristupačan način, tako da je ova materija prihvatljiva i razumljiva i za one sa manjim predznanjem iz matematike. Na kraju dela rezervisanog za matematiku date su matematičke formule i obrasci koji su korićeni za reavanje pojedinih zadataka, kako se ne bi gubilo vreme u traenju ovih formula i obrazaca.

  Sa zadacima iz informatike je bilo vie "problema". Srednje kole rade po različitim programima i po različitim udbenicima, tako da je izuzetno teko sastaviti zadatke koji će da "zadovolje" sve. to se tiče programskih jezika, tu ima dosta razlike. Rade se programski jezici tipa Basic, Pascal, Fortran, a u nekim kolama je počeo da se obrađuje programski jezik C. to se tiče korisničkih programa, tu je situacija tek "arena". U nekim kolama se uče programi unutar programskog paketa Microsoft Office, uče se programi za reavanje matematičkih problema Mathcad i Mathematica, uči se program za projektovanje AutoCAD, itd. Iz tog razloga su zadaci iz informatike ovako definisani. U knjizi postoji 360 (tri stotine i ezdeset) zadataka iz iznformatike, gde su zastupljeni logički zadaci i razni problemi, sistemi brojeva i pretvaranje iz jednog sistema brojeva u drugi, algoritmi i blok dijagrami, hardver, operativni sistem i tri programa iz programskog paketa Microsoft Office. U sredini dela, koji je posvećen informatici, dati su tačni odgovori na postavljena pitanja i zadatke. Većina zadataka je detaljno objanjena kako ne bi bilo zabune oko reavanja i oko datog reenja. Na kraju ovog dela postoji est dodataka koji obrađuju gore pomenute oblasti i omogućavaju budućem studentu laki rad, jer ne mora da trai po literaturi ono to je, eventualno, zaboravio i to mu treba. Prvi dodatak se bavi sistemima brojeva i njihovim međusobnim prevođenjem, drugi dodatak se bavi algoritmima i blok djagramima, treći dodatak daje kratak osvrt na operativni sistem Windows, a četvrti, peti i esti dodatak opisuju programe Word, Excel i PowerPoint, koji se nalaze unutar programskog paketa Microsoft Office.

  Cela ideja sa ovom knjigom je da se na ovaj način pomogne kandidatima i budućim studentima da se lake pripreme za polaganje prijemnog ispita iz matematike i informatike i da lake odrade zadatke na samom prijemnom ispitu. Na ovaj način, uz odgovarajuću pripremnu nastavu na Računarskom fakultetu u Beogradu, studenti bi trebalo da obnove srednjokolsku matematiku i informatiku i olakaju sebi praćenje nastave iz matematike i uvodnih računarskih predmeta, a i samim tim i da olakaju sopstveno studiranje.  KRATAK SADRŽAJ

  Predgovor
  Zadaci iz matematike
  Tačni odgovori iz matematike
  Reenja zadataka iz matematike
  Matematičke formule i obrasci
  Zadaci iz informatike
  Reenja zadataka iz informatike
  Dodatak 1 Sistemi brojeva
  Dodatak 2 Algoritmi i blok dijagrami
  Dodatak 3 Operativni sistem Windows
  Dodatak 4 Microsoft Word
  Dodatak 5 Microsoft Excel
  Dodatak 6 Microsoft PowerPoin


  Detaljni podaci o knjizi
  Naslov: Zadaci iz matematike i informatike
  Izdavač: CET
  Strana: 524 (cb)
  Pismo:
  Format: 15.5x23.5 cm
  Godina izdanja: 2006
  ISBN: 86-7991-289-1
  Naručite
  Cena:
  1.150,00 DIN
  Cena za inostranstvo:
  12,00 EUR
  Kom.:

  Naručite telefonom:
  mob. 066/305510
  fiksni telefoni nisu trenutno dostupni

  Kupljeno uz ovu knjigu

  Flash MX 2004 – dizajniranje igara
  810 din.

  Zbirka zadataka iz projektovanja softvera
  840 din.

  Ocene i mišljenja čitalaca
  Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


  Pitanja, odgovori, mišljenja...
  Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

  Poruku poslaoPoruka
  MIKRO KNJIGA D.O.O.
  Kneza Višeslava 34, 11030 Beograd, Srbija
  e-pošta: prodaja(а)mikroknjiga.rs
  Komercijalna banka: 205-33117-65
  Šifra delatnosti: 5811
  PIB: 100575773
  Matični broj: 07465181
  Dokumenti o identifikaciji

  © Mikro knjiga 1984-2020