(veća slika)

Preuzmite delove knjige
Sadržaj
Predgovor
Uvod
Poglavlje 2
Poglavlje 1
Dodatak A
Kuvanje za neupućene
Autor: Bryan Miller, Marie Rama
Izdavač: Mikro knjiga
Strana: 392 ► Ostali detalji
Oblast: Kuvanje, hrana i pićeKuvari
A A A
Dodaj u podsetnik - Wish List
Opis
Da li jelo spremljeno kod kuće zamišljate kao zamrznutu večeru, makarone sa sirom ili picu? Nemojte baš toliko da izbegavate kuhinju. S Kuvanjem za neupućene kao vodičem naći ćete odgovore na sve što vas muči u vezi sa kuvanjem. Ova knjiga, koja sadrži preko 150 recepata, prepuna je saveta i objašnjenja tehnika koji će vam uštedeti vreme i novac.
Dok budete čitali ovu knjigu, saznaćete kako da:

- Pečete na roštilju, u pećnici, dinstate i pržite kao pravi kuvar
- Napravite ukusna i sočna vegetarijanska jela
- Zadivite prijatelje i porodicu ukusnim jelima koja se jednostavno spremaju
- Ispravite greške u kuvanju
- Organizujete kuhinju tako da vam je sve nadohvat ruke
- Koristite kuhinjske aparate i spravice koje imate
- Mešate, merite i menjate sastojke u receptu
- Napravite divnu večeru od onoga što imate u ostavi
- Ne premašite svoj budžet dok kupujete u samoposluzi

Sadržaj
Predgovor
Uvod
Poglavlje 1: Zagrevanje za kuhinju
Poglavlje 2: Šta sve jedan kuvar treba da ima
Poglavlje 3: Barenje, poširanje i kuvanje na pari
Poglavlje 4: Brzo prženje na malo masnoće
Poglavlje 5: Mamina kuhinja: lagano i tiho krčkanje
Poglavlje 6: Pečenje u pećnici i na roštilju
Poglavlje 7: Sosovi
Poglavlje 8: Jaje - neverovatna namirnica
Poglavlje 9: Supe i čorbe
Poglavlje 10: Salate
Poglavlje 11: Pastamanija ili ljubav prema testu
Poglavlje 12: Sve u jednom loncu
Poglavlje 13: Osnovne potrepštine: popis zaliha
Poglavlje 14: Izvrsna jela po razumnim cenama
Poglavlje 15: Sat otkucava... a gosti samo što nisu stigli!
Poglavlje 16: Jelovnik za samce
Poglavlje 17: Deset kulinarskih biblija
Poglavlje 18: Deset saveta da razmišljate kao šef kuhinje
Poglavlje 19: Deset načina da jelo svakog dana dobro izgleda
Dodatak A: Reči koje se najčešće upotrebljavaju u kulinarstvu
Dodatak B: Najčešće zamene nekih sastojaka i ekvivalenti mera
Spisak recepata
Indeks

O autorima
Bryan Miller je bivši ocenjivač restorana, saradnik lista New York Times, koji trenutno piše za Times o ishrani i bavi se novim idejama u restoranima i kuhinjama širom sveta. Napisao je četiri izdanja The New York Times Guide to Restaurants in New York City i koautor je knjiga The Seafood Cookbook, Cuisine Rapide i A Chief's Tale. Dobitnik je prestižne nagrade Jamesa Bearda za životno delo Ko je ko u svetu jela i pića u Americi.
Marie Rama je nezavisni savetnik za ishranu, pića i medije. Radila je kao profesionalni poslastičar i tvorac je recepata za nekoliko prehrambenih kompanija. Pojavljuje se u stotinama televizijskih i radio-emisija širom SAD i Kanade.


Detaljni podaci o knjizi
Naslov: Kuvanje za neupućene
Izdavač: Mikro knjiga
Strana: 392
Pismo:
Format: 16,2 x 23,5 cm
Godina izdanja: 1999
ISBN: 86-7555-129-0
Naslov originala: Cooking For Dummies
RASPRODATO
Nije u planu obnavljanje izdanja






Kupljeno uz ovu knjigu

Zdrava ishrana za neupućene
1260 din.

Primenjena kriptografija, prevod drugog izdanja
2340 din.

Kuhinje sveta za neupućene
1620 din.

Marketing za neupućene (+ CD)
1530 din.

Vegetarijanska ishrana za neupućene
1260 din.

Elektronika za neupućene
1260 din.

Umetnost za neupućene
1620 din.

Menadžment za neupućene
1530 din.

Moda za neupućene
800 din.

Astrologija za neupućene
1260 din.

Digitalna fotografija
1530 din.

Održavanje i popravka automobila za neupućene, prevod drugog izdanja
1710 din.

Klasična muzika za neupućene (+ CD)
1260 din.

Vino za neupućene
1161 din.

Biznis plan za neupućene (+ CD)
1530 din.

Ajnštajn za neupućene
1260 din.

Seks za neupućene, prevod 2. izdanja
1260 din.

Mali PC priručnik za Windows XP
360 din.

Računarske mreže: instaliranje, održavanje i popravljanje
2700 din.

Vežbanje sa opterećenjem za neupućene
1260 din.

Istorija pregleda BRISANJE ISTORIJE

Ocene i mišljenja čitalaca
Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


Pitanja, odgovori, mišljenja...
Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

Poruku poslaoPoruka
IDI NA VRH STRANE
Ⓒ 1984-2018 Mikro knjiga