VAŠA
KORPA
Prazna je
Osnovana 1984. godine

(veća slika)

Preuzmite delove knjige
Sadržaj
Predgovor
Uvod
Poglavlje 2
Poglavlje 1
Dodatak A
Kuvanje za neupućene

Autor: Bryan Miller, Marie Rama
Izdavač: Mikro knjiga
Strana: 392 ► Ostali detalji
Oblast: Kuvanje, hrana i pićeKuvari
A A A

Opis
Da li jelo spremljeno kod kuće zamišljate kao zamrznutu večeru, makarone sa sirom ili picu? Nemojte baš toliko da izbegavate kuhinju. S Kuvanjem za neupućene kao vodičem naći ćete odgovore na sve što vas muči u vezi sa kuvanjem. Ova knjiga, koja sadrži preko 150 recepata, prepuna je saveta i objašnjenja tehnika koji će vam uštedeti vreme i novac.
Dok budete čitali ovu knjigu, saznaćete kako da:

- Pečete na roštilju, u pećnici, dinstate i pržite kao pravi kuvar
- Napravite ukusna i sočna vegetarijanska jela
- Zadivite prijatelje i porodicu ukusnim jelima koja se jednostavno spremaju
- Ispravite greške u kuvanju
- Organizujete kuhinju tako da vam je sve nadohvat ruke
- Koristite kuhinjske aparate i spravice koje imate
- Mešate, merite i menjate sastojke u receptu
- Napravite divnu večeru od onoga što imate u ostavi
- Ne premašite svoj budžet dok kupujete u samoposluzi

Sadržaj
Predgovor
Uvod
Poglavlje 1: Zagrevanje za kuhinju
Poglavlje 2: Šta sve jedan kuvar treba da ima
Poglavlje 3: Barenje, poširanje i kuvanje na pari
Poglavlje 4: Brzo prženje na malo masnoće
Poglavlje 5: Mamina kuhinja: lagano i tiho krčkanje
Poglavlje 6: Pečenje u pećnici i na roštilju
Poglavlje 7: Sosovi
Poglavlje 8: Jaje - neverovatna namirnica
Poglavlje 9: Supe i čorbe
Poglavlje 10: Salate
Poglavlje 11: Pastamanija ili ljubav prema testu
Poglavlje 12: Sve u jednom loncu
Poglavlje 13: Osnovne potrepštine: popis zaliha
Poglavlje 14: Izvrsna jela po razumnim cenama
Poglavlje 15: Sat otkucava... a gosti samo što nisu stigli!
Poglavlje 16: Jelovnik za samce
Poglavlje 17: Deset kulinarskih biblija
Poglavlje 18: Deset saveta da razmišljate kao šef kuhinje
Poglavlje 19: Deset načina da jelo svakog dana dobro izgleda
Dodatak A: Reči koje se najčešće upotrebljavaju u kulinarstvu
Dodatak B: Najčešće zamene nekih sastojaka i ekvivalenti mera
Spisak recepata
Indeks

O autorima
Bryan Miller je bivši ocenjivač restorana, saradnik lista New York Times, koji trenutno piše za Times o ishrani i bavi se novim idejama u restoranima i kuhinjama širom sveta. Napisao je četiri izdanja The New York Times Guide to Restaurants in New York City i koautor je knjiga The Seafood Cookbook, Cuisine Rapide i A Chief's Tale. Dobitnik je prestižne nagrade Jamesa Bearda za životno delo Ko je ko u svetu jela i pića u Americi.
Marie Rama je nezavisni savetnik za ishranu, pića i medije. Radila je kao profesionalni poslastičar i tvorac je recepata za nekoliko prehrambenih kompanija. Pojavljuje se u stotinama televizijskih i radio-emisija širom SAD i Kanade.


Detaljni podaci o knjizi
Naslov: Kuvanje za neupućene
Izdavač: Mikro knjiga
Strana: 392
Pismo:
Format: 16,2 x 23,5 cm
Godina izdanja: 1999
ISBN: 86-7555-129-0
Naslov originala: Cooking For Dummies
Naručite
Redovna cena:
1.500,00 DIN
Cena:
1.350,00 DIN
Cena za inostranstvo:
14,00 EUR
0.005 BTC [?]
Kom.:

Korišćeni primerci
Cena:
750,00 DIN
Cena za inostranstvo:
7,50 EUR

Naručite telefonom:
011/3055010
011/3055015
+381 11 3055010
+381 11 3055015





Kupci koji su kupili ovu knjigu kupili su i:

Zdrava ishrana za neupućene
Cena: 1.260,00 DIN

Primenjena kriptografija, prevod drugog izdanja
Cena: 2.340,00 DIN

Elektronika za neupućene
Cena: 1.260,00 DIN

Marketing za neupućene (+ CD)
Cena: 1.530,00 DIN

Vegetarijanska ishrana za neupućene
Cena: 1.260,00 DIN

Vaša istorija (stavke koje ste pogledali)

Ocene i mišljenja čitalaca
Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


Pitanja, odgovori, mišljenja...
Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

Poruku poslaoPoruka