Vaša korpa
(prazna je)
    Napredna pretraga

    (veća slika)

    Hrana i ishrana pčela

    Autor: G. F. Taranov
    Strana: 183 [više detalja] (ћирилица | latinica)
    Oblast: PoljoprivredaPčelarstvo

    Sve što je potrebno znati o hrani pčela i održavanju pčelinjaka saznaćete u ovoj knjizi.

    Knjiga u kojoj su navedeni podaci o osnovnoj hrani pčela, njenom hemijskom sastavu i mogućnostima veštačkog prihranjivanja u bezpašno vreme. Knjiga posvećena medenju biljaka i sakupljanju nektara od strane pčela.


    SADRŽAJ

    PREDGOVOR JUGOSLOVENSKOM IZDANJU KNJIGE "HRANA I ISHRANA PČELA", 5
    UVOD, 9

    SAKUPLJANJE NEKTARA, CVETHOG PRAHA I MEDLJIKE, 13
    LUČENJE NEKTARA CVETOVA MEDONOSNOG BILJA, 13
    KAKO PČELE TRAŽE HRANU, 17
    KAKO PČELE SAKUPLJAJU NEKTAR, 20
    SAKUPLJANJE POLENA, 28
    SAKUPLJANJE MEDLJIKE I MEDNE ROSE, 35
    FUNKCIJA RILCA I MEDNOG ŽELUCA (VOLJKE) PČELE, 38

    KAKO PČELE PRERAĆUJU NEKTAR I POLEN, 42
    BIOLOŠKA NUŽNOST ZALIHA HRANE, 42
    PREČIŠĆAVANJE NEKTARA OD SUVIŠNOG POLENA, 43
    ZGUŠNJAVANJE NEKTARA, 45
    INVERTOVANJE SAHAROZE, 46
    DODAVANJE MEDU KISELE REAKCIJE, 49
    KAKO PČELE PRERAĐUJU POLEN, 51
    KAKO PČELE ČUVAJU ZALIHE HRANE, 53

    MED I PERGA KAO HRANA PČELA, 55
    KARAKTERISTIKE HRANLJIVIH MATERIJA, 55
    HEMIJSKI SASTAV MEDA, 59
    POLENOVA ZRNCA U MEDU, 65
    VRSTA CVETNOG MEDA, 66
    KAKO PČELE VARE MED, 68
    HEMIJSKI SASTAV POLENA, 71
    KAKO PČELE VARE POLEN, 75
    MED MEDNJIKOVAC, 80

    OBEZBEĐENJE PČELA MEDOM, POLENOM I VODOM, 83
    POTREBE PČELINJIH ZAJEDNICA ZA HRANOM, 83
    IZRAČUNAVANJE STANJA I ROKOVA MEDOBRANJA, 87
    ZNAČAJ ZALIHA HRANE U PČELINJEM GNEZDU, 92
    PRIPREMANJE, ČUVANJE I ISKORIŠĆAVANJE SAĆA S MEDOM, 96
    SPREČAVANJE KRISTALIZACIJE MEDA U SAĆU, 100
    PRIPREMANJE, ČUVANJE I ISKORIŠĆAVANJE SAĆA S PERGOM, 103
    OBEZBEĐENJE PČELA S VODOM, 105

    PRIHRANJIVANJE PČELA UGLJENIM HIDRATIMA, 108
    PRIHRANJIVANJE ŠEĆEROM, 108
    OBOGAĆIVANJE ŠEĆERNOG SIRUPA BELANČEVINAMA I DRUGIM MATERIJAMA, 111
    ŠEĆERNOMEDNO TESTO, 117
    ISKORIŠĆAVANJE DRUGIH SLATKIH MATERIJA, 120
    SPECIJALNA PRIHRANJIVANJA, 122
    PRIHRANJIVANJE PČELA BELANČEVINAMA, 131
    PRIHRANJIVANJE PČELA SMESOM MEDA I PERGE, 132
    NAČIN DOBIJANJA PERGE I POLENA, 135
    DOBIJANJE POLENOVIH GRUDVICA, 138
    MATERIJE KOJE DOPUNJUJU I ZAMENJUJU PERGU, 144

    PČELINJA HRANA ZIMI, 150
    OSOBENOSTI ISHRANE PČELA ZIMI, 150
    MED MEDLJIKOVAC, 153
    ODREĐIVANJE POGODNOSTI MEDA MEDLJIKOVCA ZA ZIMOVANJE PČELA, 155
    PRIHRANJIVANJE ŠEĆEROM, 158
    PRIHRANJIVANJE PČELA ZA ZIMU, 162
    RAZMEŠTAJ HRANE U KOŠNICAMA ZA ZIMU, 167

    TEHNIKA PRIHRANJIVANJA PČELA, 170
    HRANILICE, 170
    HRANJENJE PČELA ZIMI, 173
    SMANJENJE UTROŠKA RADA ZA HRANJENJE PČELA, 175

    Detaljni podaci o knjizi
    Naslov: Hrana i ishrana pčela
    Izdavač: Partenon M.A.M. Sistem A.D.
    Godina izdanja: 2006
    Strana: 183
    Povez: meki
    Format: 14 x 20 cm
    ISBN: 86-7157-347-8

    RASPRODATO
    U pripremi je obnovljeno izdanje







    Kupci koji su kupili ovu knjigu kupili su i:

    Pčelarstvo (VII izdanje)
    Cena: 900,00 DIN

    Pčelarstvo
    Cena: 900,00 DIN

    Kanonik na crkvenoslovenskom
    Cena: 500,00 DIN

    Bogosluženje kao osnova obrazovanja i vaspitanja u Crkvi
    Cena: 540,00 DIN

    Pčelarenje kao profesija i hobi
    Cena: 756,00 DIN

    Vaša istorija (stavke koje ste pogledali)

    Ocene i mišljenja čitalaca
    Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima
    Pitanja i odgovori Prijavite se ovde i pošaljite pitanje našim urednicima i čitaocima

    © 1984-2014 Mikro knjiga