Priručnik za spravljanje rakije

Autor: Slobodan Jović
Strana: 102 ► Ostali detalji
Oblast: PoljoprivredaVinogradarstvo
A A A

Šljiva, kajsija, kruška, jabuka, trešnja, višnja, grožđe.
Naš narod je poznat po tradiciji pečenja rakije! Ovaj napitak pravi se od raznog voća, trava čak i kukuruza i krompira.

U ovom priručniku zainteresovani za ovaj proces mogu da saznaju kako da od, u naslovu navedenog voća, naprave rakiju.

Za razliku od npr. Slovenije gde je najpoznatija jabukovača, rakija od jabuke, u našoj zemlji se najviše proizvodi rakija od šljiva. Nažalost, kvalitet takve rakije varira jer svaki proizvođač ima neki svoj recept, čime se onemogućava da šljivovica postane srpski brend koji bi se plasirao na inostrano tržište. U ovoj knjizi dati su brojni saveti, uputstva i sve ostalo što čini "male tajne" velikih majstora.

Na kvalitet rakije utiče niz faktora: momenat berbe voća, način prerade voća, izvođenje alkoholnog vrenja, momenat destilacije (pečenja) prevrelog voćnog kljuka, sam način destilacije, kao i odležavanje i formiranje rakije.

Ovde ćete naći sve što vas interesuje u vezi voća, sudova u kojim se izvodi pečenje rakije, otklanjanje nedostataka rakije, određivanje jačine rakije, način skladištenja gotove rakije, itd.

Knjiga je korisna kako za one koji žele da se profesionalno bave proizvodnjom rakije, tako i pojedincima koji proizvode ovo piće iz hobija i za svoje potrebe.
Čitaj dalje
Šljiva, kajsija, kruška, jabuka, trešnja, višnja, grožđe!
Naš narod je poznat po tradiciji pečenja rakije! Ovaj napitak pravi se od raznog voća, trava čak i kukuruza i krompira.

U ovom priručniku zainteresovani za ovaj proces mogu da saznaju kako da od, u naslovu navedenog voća, naprave rakiju.

Za razliku od npr. Slovenije gde je najpoznatija jabukovača, rakija od jabuke, u našoj zemlji se najviše proizvodi rakija od šljiva. Nažalost, kvalitet takve rakije varira jer svaki proizvođač ima neki svoj recept, čime se onemogućava da šljivovica postane srpski brend koji bi se plasirao na inostrano tržište. U ovoj knjizi dati su brojni saveti, uputstva i sve ostalo što čini "male tajne" velikih majstora.

Na kvalitet rakije utiče niz faktora: momenat berbe voća, način prerade voća, izvođenje alkoholnog vrenja, momenat destilacije (pečenja) prevrelog voćnog kljuka, sam način destilacije, kao i odležavanje i formiranje rakije.

Ovde ćete naći sve što vas interesuje u vezi voća, sudova u kojim se izvodi pečenje rakije, otklanjanje nedostataka rakije, određivanje jačine rakije, način skladištenja gotove rakije, itd.

Knjiga je korisna kako za one koji žele da se profesionalno bave proizvodnjom rakije, tako i pojedincima koji proizvode ovo piće iz hobija i za svoje potrebe.


Detaljni podaci o knjizi
Naslov: Priručnik za spravljanje rakije
Izdavač: Partenon
Strana: 102
Povez: meki
Pismo: latinica
Format: 20 cm
ISBN: 86-7157-327-3
Naručite
Cena:
21.900,00 DIN
Cena za inostranstvo:
219,00 EUR
Kom.:

Naručite telefonom:
011/3055010
011/3055015
+381 11 3055010
+381 11 3055015





Kupljeno uz ovu knjigu

Tehnologija gajenja vinove loze
1700 din.

Priručnik za spravljanje vina
500 din.

Opšte vinogradarstvo
1700 din.

Vino za neupućene, prevod 4. izdanja
1260 din.

Kalemljenje voćaka
660 din.

Matematika u svakodnevnom životu: igre brojevima za sve životne situacije
750 din.

Domaće rakije i likeri
650 din.

Vina i rakije sa lekovitim biljem
300 din.

Istorija pregleda BRISANJE ISTORIJE

Ocene i mišljenja čitalaca
Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


Pitanja, odgovori, mišljenja...
Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

Poruku poslaoPoruka