VAŠA
KORPA
Prazna je
Osnovana 1984. godine

Prikaži 3 puta
veću sliku


Biotehnika vinove loze

Autor: Dr Miroslav Milosavljević
Strana: 568 ► Ostali detalji
Oblast: PoljoprivredaVinogradarstvo
A A A

Djelo Biotehnika vinove loze autora dr Miroslava Milosavljevića, predstavlja vrlo uspjelu kombinaciju savremenih naučnih i stručnih dostignuća vinogradarske nauke u Jugoslaviji i svijetu, prožetu znanjem i isustvom autora. Polazeći od suštine uticaja brojnih činilaca koji su u direktnoj vezi sa organizovanjem uspješne proizvodnje grožđa, autor je i samim naslovom svog obimnog i kvalitetnog djela pokušao da ukaže na suštinu njegovog sadržaja.

Prilaz obradi građe temelji se na biologiji vinove loze sa posebnim naglaskom na fiziologiju kulture, čime je djelo dobilo posebnu dimenziju kvaliteta, jer se autor opredijelio za savremeni i egzaktan način analize njenih zahtjeva da bi se oni agrotehničkim zahvatima maksimalno približili optimalnim uslovima rastenja, razvića i plodonošenja vinove loze. Na ovaj način je prevaziđen statički prilaz obrade materijala koji je često prisutan u knjigama posvećenim vinogradarstvu i vinovoj lozi.

U ovom djelu autor je predstavio svoje obilno znanje stečeno paralelnim dugogodišnjim aktivnim radom u oblasti vinogradarsko-vinarske struke, u širokom dijapazonu svojih aktivnosti - kao naučnik, profesor i dirktni realizator stručnih znanja u vinogradarskoj praksi. Djelo predstavlja vrlo koristan prilog jugoslovenskoj vinogradarskoj nauci i praksi na putu osavremenjavanja i popravke stanja ove važne privredne grane.
Podgorica 15.10.1997.
Prof. dr Predrag Vuksanović


Monografija Biotehnika vinove loze prof. dr Mirosalva Milosavljevića, izuzetno svestrano obuhvata naučne, teorijske i praktične osnove gajenja vinove loze i tehnologije proizvodnje grožđa. višegodišnje stručno i pedagoško iskustvo autora doprinelo je da celokiupna materija u monografiji bude prezentirana na jedan vrlo razumljiv način i argumentovana sa mnoštvom primera.

Obuhvatajući sve elemente morfologije i biologije vinove loze, zatim analizirajući sve neophodne zahvate u proizvodnji sadnog materijala, podizanju vonograda i proizvodnji grožđa, a uz to iznošenjem mnogobrojnih primera i citiranjem veliko broja autora, monografija predstavlja začajan doprinos nauci, vinogradarskoj praksi i društuvu u celini.

Svojom originalnošću i bogatstvom podataka, monografija Biotehnika vinove loze prvenstveno će poslužiti kao udžbenik na redovnim i poslediplomskim studijama, ali će biti od velike koristi svim onima koji se profesionalno ili amaterski bave vinogradarskom proizvodnjom.
Novi Sad, 20.10.1997.
Prof. dr Đorđe Paprić


Detaljni podaci o knjizi
Naslov: Biotehnika vinove loze
Izdavač: Draganić
Strana: 568
Povez: tvrdi
Pismo: latinica
Format: 17 x 24 cm
Godina izdanja: 1998
ISBN: 86-441-0287-7
Naručite
Cena:
1.730,00 DIN
Cena za inostranstvo:
17,00 EUR
Kom.:

Naručite telefonom:
011/3055010
011/3055015
+381 11 3055010
+381 11 3055015

Kupci koji su kupili ovu knjigu kupili su i:

Opšte vinogradarstvo
Cena: 1.700,00 DIN

Vino za neupućene, prevod 4. izdanja
Cena: 1.260,00 DIN

Tehnologija gajenja vinove loze
Cena: 1.700,00 DIN

Vinogradarstvo
Cena: 1.250,00 DIN

Vaša istorija (stavke koje ste pogledali)

Ocene i mišljenja čitalaca
Budite prvi koji će svoje mišljenje podeliti sa drugima (morate biti prijavljeni)


Pitanja, odgovori, mišljenja...
Prijavite se ovde i pošaljite vaša mišljenja i pitanja našim urednicima i čitaocima

Poruku poslaoPoruka