Forum Mikro knjige
Tema: 401. Članova: 593. Poruka: 1434.
Prikaži nove poruke
Mikro knjiga
Izvinite što ste čekali - potražili smo odgovor od profesora iz Matematičke gimnazije u Beogradu i evo njihovih preporuka.

Pre bilo kave logike, preporučuju "Pregled istorije i fiozofije matematike", Milan Božić, zavod za udžbenike, 2002. Dalje, "Logika", Slobodan Vujović, "Uvod u matematičku logiku", Marica Prešić i Slaviša Prešić. Preporučuju i knjige nemačkog matematičara Davida Hilberta, ali ne znam da li postoji nešto prevedeno.

Nadam se da će vam ove sugestije pomoći.
Olga, urednik (poruka: 121) mesto: Beograd 26.08.2013, 11:07

Upis odgovora
Pozdrav!

Zovem se Predrag. Ove godine sam upisao FTN N. Sad na smeru elektrotehnika E1. U dosadasnjem skolovanju nisam imao problema sa matematikom ali bih zeleo malo vise da prosirim znanje i razumevanje matematike. Zanima me literatura koja ce objasniti kako da povezem matematicku logiku sa ostalim oblastima matematike, zelim da naucim da samostalno mislim a ne samo sablonski da resavam zadatke, kako da prevodim obicne recenice na jezik matematicke logike... posebno se to odnosi na Diskretnu matematiku i Matematicku analizu jer su na prvoj godini najveci problem studentima(informacija od starijih kolega).

Hvala i oprostite ako sam konfuzan u opisu svojih zelja.
predragz65 (poruka: 1) mesto: 09.08.2013, 12:37

Upis odgovora
IDI NA VRH STRANE
O Mikro knjizi
Kontakt
Najčešća pitanja - FAQ
Forum
Vaši podaci
Korpa
Istorija pregleda
List želja
►IDENTIFIKACIJA
►KORISNIČKI SERVIS
Ⓒ 1984-2024 Mikro knjiga